Franța a luat-o razna după anunțarea lockdown-ului. Bogdan Chirieac: Este o reacție așteptată peste tot în lume. Va fi DEZASTRU
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre situația catastrofală cu care se confruntă Franța, menționând faptul că și România are nevoie de un lockdown și implicit amânarea alegerilor parlamentare.

"Este o reacție așteptată peste tot în lume. Cum e spectaculos Parisul, cu tot cu Banlieue are 12 milioane de locuitori. Probabil nu cei din Banlieue au plecat de acolo pentru că mai ai o casă cu grădină unde poți să stai, dar altminteri știm bine, în toate marile orașe ale lumii, carantina nu a fost suportată ușor. Să ai voie să ieși din casă doar o oră pe zi la exerciții fizice și la serviciu, cine nu lucrează de acasă, e un stres psihic mare pentru cetățeni, iar parizienii au această posibilitate. Este o țară dezvoltată, există mulți parizieni cu căsuțe autonome, ca să zic așa și atunci au plecat acolo. Este ceva firesc.

"Virusul își strigă revolta sa"

În multe țări ale lumii, oamenii își strigă revolta. Problema este că și virusul își strigă revolta sa. 52 de mii de infectări pe zi la Paris acum 2 zile arată că nu este de glumit. Nicăieri nu este de glumit. Măsurile astea dure probabil trebuie luate și în România. Singurul motiv pentru care nu se iau aceste măsuri acum în România sunt alegerile de pe 6 decembrie. Probabil că pe 9 decembrie vom avea măsuri și mai dure care vor ține și mai mult timp fiind că altfel nu avem cum să ieșim.

"Va fi dezastru"

La Arad, DSP-ul e disperat, nu mai fac față. Multe orașe din România vor trece prin asta. Măcar dacă acest Guvern liberal ar lăsa administrația neesențială să lucreze de acasă. Ar elibera mijloacele de transport în comun pentru cei care lucrează în mediul privat. Dați ordonanță de urgență, schimbați legea, lăsați-i că și românii au multe case la țară, au părinți, au frați și surori, au și ei unde să meargă la urma urmei.

Două săptămâni, o lună de zile lockdown și mai ieșim un pic la suprafață. Mai luăm o gură de aer și apoi ne va lovi din nou. În felul ăsta în primăvară, cu un vaccin, un tratament, cu un pic de căldură, ne este mai ușor, dar la -20 de grade și închiși în casă va fi dezastru în țara asta doar pentru că unii vor neapărat alegeri pe 6 decembrie.", a declarat Bogdan Chirieac în direct la România Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel