Data publicării:

Preşedintele german a subliniat ''dreptul la existenţă al Israelului'', în timpul întâlnirii cu Erdogan

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Preşedintele german a subliniat în faţa omologului său turc că Israelul are dreptul de a exista.

Frank-Walter Steinmeier, preşedintele german, a adus în evidență vineri la Berlin dreptul la existenţă al Israelului, în timpul întrevederii avute cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, care recent a părut să repună în discuţie legitimitatea statului evreu.

Având în vedere actualele declaraţii ce vin din Turcia, şeful statului a expus clar poziţia germană, a indicat purtătoarea sa de cuvânt pe platforma X (fosta Twitter).

Steinmeier a evidenţiat dreptul la existenţă al Israelului şi dreptul său de a se apăra după atacul mortal din 7 octombrie comis de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, soldat cu 1.200 de morţi, în mare majoritate civili. În riposta israeliană asupra poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza şi-au pierdut viaţa peste 11.000 de persoane, potrivit Ministerului Sănătăţii din enclava palestiniană.

Atacurile Israelului trebuie să se oprească

De partea sa, Erdogan a spus, în timpul întrevederii cu Steinmeier, că atacurile Israelului trebuie să se oprească şi a făcut apel la o încetare a focului imediată în Fâşia Gaza.

Aceasta este prima sa vizită în Germania începând din 2020. Înainte cu două zile de a sosi la Berlin, şeful statului turc a calificat Israelul drept stat terorist, într-un discurs în parlamentul de la Ankara.

Cu altă ocazie, Erdogan a spus că legitimitatea statului Israel este repusă în discuţie ca urmare a propriului său fascism, afirmaţie care a şocat Germania. Cancelarul Olaf Scholz a calificat declaraţia drept pur şi simplu absurdă, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel