Data publicării:

Francezul Arthur Fils, calificare în semifinalele Next Gen ATP Finals

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Freepik @standret
FOTO: Freepik @standret
Turneul Next Gen ATP Finals, care reunește cei mai buni opt jucători sub 22 de ani, se dispută în Arabia Saudită.

Arthur Fils (locul 36 ATP, Franța) cel mai bine clasat dintre cei opt participanţi la Next Gen ATP Finals, turneu care reuneşte la Jeddah (Arabia Saudită) cei mai buni jucători de tenis sub 22 de ani, a acces joi în semifinale dominându-l pe elveţianul Dominic Stricker, ce a obţinut şi el calificarea, informează AFP, scrie Agerpres.

În acest turneu care se desfăşoară cu un format special, cu seturi de până la patru ghemuri, Fils, în vârstă de 19 ani, a încheiat pe primul loc în Grupa Verde graţie acestei victorii în patru seturi, 4-2, 3-4 (3), 4-2, 4-3 (5), el câştigând toate cele trei meciuri din grupă. Stricker, care are 21 de ani, este locul 94 mondial.

În celălalt meci din grupă, italianul Luca Nardi (115 ATP) a trecut de compatriotul său Flavio Cobolli în cinci seturi, 3-4 (4), 4-2, 4-3 (1), 1-4, 4-3 (3), dar primul era deja eliminat, în timp ce calificarea celui de-al doilea depindea de o victorie a lui Arthur Fils fără set pierdut.

Fils şi Stricker îşi vor cunoaşte adversarii din semifinale după ultimele meciuri din Grupa Roşie.

Sârbul Hamad Medjedovic a câştigat primele sale două meciuri din această grupă, după succesul de miercuri împotriva celuilalt francez din acest turneu, Lucas Van Assche.

Medjedovic, locul 110 mondial, îl va întâlni joi pe iordanianul Abdullah Shelbayh, în timp ce Van Assche, cap de serie numărul 2, îl are adversar pe americanul Alex Michelsen, care a pierdut primele două meciuri din grupă.

Aceasta este a şasea ediţie a turneului Next Gen ATP Finals.

Djokovic, câștigătorul Turneului Campionilor

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, a câștigat în urmă cu două săptămâni Turneul Campionilor, desfășurat în Italia, după ce l-a învins pe Jannik Sinner (locul 4 ATP), după ce în faza grupelor tânărul italian a reușit prima sa victorie în fața lui ”Nole”.

Djokovic a câștigat trei dintre cele patru turnee de Grand Slam, cel de la US Open i-a adus cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam, egalând astfel recordul  australiencei Margaret Court, record stabilit în urmă cu 50 de ani, și a bifat o altă performanță uluitoare: a câștigat cel puțin 3 Grand Slamuri în 3 ani diferiți (2011, 2021 și 2023).

Citește și: Turneul WTA 250 Transylvania Open, nou loc în calendarul WTA. Organizator: ”Un pas important pentru noi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel