FOTO: Subaru a anunțat prima sa mașină electrică, Solterra EV
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Subaru
Foto: Subaru
Subaru a dezvăluit prima sa mașină electrică din istorie, SUV-ul Solterra EV.

Conform The Verge, vehiculul electric va apărea pe piețele din Statele Unite ale Americii, Canada, Europa și Japonia în 2022 și va fi bazat pe platforma electrică pe care Subaru a dezvoltat-o în colaborare cu Toyota, un alt producător auto japonez.

2. Foto: Suba... (solterra_ev_ilustrativ_international_64782700.jpg)

Așa cum este de așteptat de la un anunț de tipul „teaser”, imaginile nu arată mare lucru. Una dintre fotografii arată mai degrabă ca o randare pe calculator decât o adevărată fotografie și arată modul în care mașina electrică se prezintă din punct de vedere al designului. Aici nu există mari diferențe față de alte SUV-uri pe care le-a mai lansat Subaru de-a lungul anilor.

A doua imagine este o fotografie de îndeaproape a logoului Subaru și o urmă subtilă de noroi, deci o trimitere la faptul că aceste SUV-uri Subaru sunt excelente pentru a fi scoase în afara drumurilor.

Multe detalii sunt ținute secrete deocamdată

                                                                     

Pentru moment, Subaru ține secrete multe detalii. Japonezii nu dezvăluie prețul sau specificațiile și nu au menționat dacă Solterra va fi un prilej de a schimba interiorul mașinilor sale.

Numele „a fost creat prin contopirea cuvintelor latinești pentru «Soare» și «Pământ» pentru a reprezenta promisiunea Subaru de a livra capacități tradiționale ale SUV-urilor într-un pachet care este responsabil față de mediu”.

Subaru folosește o abordare mai rațională când vine vorba de numele acestea, ținând cont că noua Toyota electrică se va numi „BZ4X”.

Tranziția electrică nu a fost un eveniment uriaș pentru Subaru ca la alți producători auto

Chiar dacă vor lansa destul de devreme un vehicul full electric, Subaru, alături de Toyota, au fost conservatoare când vine vorba de investițiile în viitorul electric al automobilelor. Dacă suntem optimiști, acțiunea lentă de electrificare a celor două companii este o analiză mai greoaie a pieței auto actuale. Dacă suntem realiști, se pare că Subaru a fost pe lângă actualitatea auto a lumii și aproape a pierdut trenul.

VEZI ȘI: Ford dezvăluie varianta electrică a F-150, cea mai bine vândută mașină din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel