Urmărește emisiunea live
Fotbaliştii antrenaţi de Mircea Lucescu, trimişi în buncăr în timpul meciului. Au pornit sirenele antiaeriene
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook FC Dinamo Kiev
Facebook FC Dinamo Kiev
Fotbaliştii celor de la Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, au fost trimişi într-un buncăr antiaerian în timpul ultimului meci de campionat. 

În minutul 80 al meciului cu Ruh Liov, când echipa lui Mircea Lucescu conducea cu 2-0, fotbaliştii au fost trimişi în buncăr. De asemenea, toate luminile de pe stadion au fost stinse. 

"Toată lumea trebuie să se adăpostească. E destul de straniu. Te retragi de pe teren, te adăpostești în cabine și acolo stai, te uiți unul la altul, nu știi ce se întâmplă, jucătorii se uită pe telefoane, comunică cu părinții sau cu rudele din alte regiuni ale Ucrainei, se
informează ce se întâmplă și-acolo. Bine că s-a terminat fără niciun fel de altă consecință!”, a declarat Mircea Lucescu la Digi24.

"Imediat, ieșim de pe teren, arbitrul decide acest lucru, iar când reintrăm pe teren, suntem obligați să semnăm niște documente că suntem de acord ca meciul să se reia. Am semnat și acest document”, a povestit antrenorul român, care antrenează echipa Dinamo Kiev din 2020.

Scandări pro-Putin la un meci al Dinamo Kiev. UEFA a deschis o anchetă

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a deschis o anchetă după ce fani ai lui Fenerbahce au scandat numele preşedintelui rus Vladimir Putin în timpul meciului cu Dinamo Kiev, încheiat cu victoria cu 2-1 după prelungiri a echipei antrenate de Mircea Lucescu, la Istanbul, în manşa a doua a turului 2 preliminar al Ligii Campionilor, informează DPA.

UEFA a indicat într-un comunicat că ancheta a fost dispusă în urma "presupusului comportament inadecvat" al suporterilor lui Fenerbahce.

După cum s-a anunţat, ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasil Bodnar, a condamnat sloganurile pro-Putin de la meciul Fenerbahce - Dinamo Kiev.

"Fotbalul este un joc corect. Dinamo Kiev a fost mai puternică ieri seară. Este foarte trist să auzi din partea suporterilor lui Fenerbahce cuvinte care susţin un asasin şi un agresor care bombardează ţara noastră", a reacţionat ambasadorul pe Twitter.

Conform presei din Turcia, atmosfera a fost una tensionată după primul gol marcat de jucătorul ucrainean Vitali Buialski în min. 57. Suporterii lui Fenerbahce au început să scandeze numele preşedintelui rus, potrivit imaginilor difuzate pe reţelele de socializare.

De asemenea, presa din Turcia a afirmat că antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, nu a participat la conferinţa de presă de după meci.

"Totul a funcţionat conform planurilor şi am câştigat. Dar nu am luat în calcul suporterii. Nu mă aşteptam la asemenea sloganuri. Ce păcat!", a reacţionat Lucescu într-un interviu televizat, conform Agerpres. CITEŞTE MAI MULTE AICI

UEFA a anunţat că a amendat cu suma de 50.000 de euro clubul turc Fenerbahce Istanbul, după ce suporterii acestuia au scandat lozinci pro-Putin la meciul cu Dinamo Kiev, de pe 27 iulie, încheiat cu victoria cu 2-1 după prelungiri a echipei antrenate de Mircea Lucescu, în manşa a doua a turului 2 preliminar al Ligii Campionilor, scrie AFP.

UEFA a impus, de asemenea, ca sancţiune, o închidere temporară a unei părţi a stadionului la următorul meci internaţional pe care Fenerbahce îl va disputa acasă, mai precis a unui sector cu 5.000 locuri. "Aceste măsuri au fost decise ca răspuns la aruncarea cu obiecte pe teren şi la scandarea unor mesaje ofensatoare şi provocatoare la adresa fotbaliştilor ucraineni de către fani ai grupării turce", a comunicat UEFA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel