Data actualizării:
Data publicării:

Fostul preşedinte al Federaţiei franceze de fotbal (FFF), audiat într-o comisie de anchetă, sub jurământ. Acuzațiile aduse

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: captura Twitter @Noel Le Graet
FOTO: captura Twitter @Noel Le Graet
Fostul preşedinte al Federaţiei franceze de fotbal (FFF), Noel Le Graet, va fi audiat sub jurământ în 7 noiembrie. Care sunt acuzațiile aduse acestuia.

Fostul preşedinte al Federaţiei franceze de fotbal (FFF), Noel Le Graet,  este aşteptat marțea viitoare în faţa unei comisii de anchetă, scrie L'Equipe, scrie Agerpres.

Potrivit sursei menționate, Noel Le Graet, 81 ani, va fi audiat sub jurământ pe 7 noiembrie, de comisia de anchetă a Adunării Naţionale privind identificarea disfuncţionalităţilor existente în cadrul federaţiilor sportive franceze, al mişcării sportive şi al organelor de conducere ale lumii sportive deoarece au rolul de serviciu public.

O anchetă preliminară, care îl vizează pe fostul şef al FFF, deschisă de Parchetul din Paris pentru hărţuire morală şi sexuală, este încă în desfăşurare. Le Graet a demisionat pe 28 februarie 2023 sub presiune politică.

Philippe Diallo este noul preşedinte al FFF, ales prin vot în iunie, după o perioadă de interimat survenită în urma demisiei lui Noel Le Graet, la finele lunii februarie. Le Graet a condus destinele FFF între 2011 şi 2023.

Demisie la vârful Federației Spaniole de Fotbal

Președintele Federației spaniole de fotbal, Luis Rubiales, și-a dat demisia, în septembrie, după ce a fost implicat în scandalul sărutului de la Cupa Mondială.

În scrisoarea sa de demisie, Rubiales a afirmat că a făcut acest gest din grijă pentru a proteja fotbalul spaniol, dar s-a apărat din nou de acuzaţiile că ar fi agresat-o pe Hermoso.

”În urma rapidei suspendări dictate de FIFA şi a procedurilor deschise împotriva mea, era evident că nu mai puteam reveni în funcţie. Nu vreau ca fotbalul spaniol să fie prejudiciat de această campanie disproporţionată, a spus Rubiales, care şi-a exprimat încrederea în adevăr şi a promis că va face tot ce va putea pentru ca acesta să prevaleze”, conform Agerpres.

Citește și: Federația spaniolă de fotbal și-a prezentat scuzele după celebrul sărut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel