Fostul ministru Salvador Cienfuegos, dezincriminat. „O mare pată pe justiția mexicană”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Cienfuegos, dezincriminat de justiția Mexicului
Cienfuegos, dezincriminat de justiția Mexicului
Autoritățile din Mexic au transmis că nu-l vor urmări penal pe fostul ministru al Apărării Naționale, Salvador Cienfuegos, care a fost acuzat de Statele Unite de colaborare cu un cartel de droguri.

Conform BBC, procurorul general al Mexicului a spus că nu există dovezi cum că generalul Cienfuegos a intrat în contact cu vreo grupare criminală. El fusese arestat în Aeroportul din Los Angeles, anul trecut, și s-a întors în Mexic după ce SUA au renunțat la acuzare. Detenția sa a cauzat o ruptură diplomatică între cele două țări.

VEZI ȘI: Cienfuegos, arestat în SUA.

Fostul ministru al Apărării a negat acuzațiile, iar procurorul general al Mexicului a transmis că „nici nu a avut vreun contact cu membrii unei organizații criminale investigată de autoritățile americane, nici nu a comunicat cu acestea”. Nu sunt dovezi că el „a folosit vreun echipament sau căi electronice sau că a dat vreun Ordin în favoarea vreunui grup identificat în acest caz”. Între 2012 și 2018 a fost ministru generalul Cienfuegos, iar reacția fostului șef al DEA-ului american, Mike Vigil, a fost una dură: „Este o mare pată asupra justiției mexicane”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel