Dădaca prinților William și Harry va primi despăgubiri din partea BBC. ”Prințesa Diana a fost înșelată. Dacă ne-am fi făcut treaba, ar fi știut adevărul în timpul vieții ei”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
 Sursa Foto: Youtube: Shorts Hub
Sursa Foto: Youtube: Shorts Hub
Alexandra Pettifer, cunoscută anterior ca Tiggy Legge-Bourke, ”a simțit că trebuie să dovedească altora că acuzațiile sunt neadevărate, dezvăluind chestiuni extrem de sensibile, inclusiv informații medicale private”, a declarat avocatul ei Înaltei Curți.

BBC a fost de acord să plătească despăgubiri ”substanțiale” fostei dădace a Prințului William și Harry pentru afirmațiile ”false și răuvoitoare” conform cărora aceasta ar fi avut o aventură cu Prințul Charles și ar fi întrerupt o sarcină, acuzații făcute de jurnalistul Martin Bashir, potrivit Sky News.

Anul trecut, un raport a constatat că Bashir l-a ”înșelat și indus” pe fratele Prințesei Diana, Earl Spencer, pentru a-i asigura un interviu bombă cu ea în 1995.

Ca parte a acestui proces, se presupune că dl Bashir a mințit despre Alexandra Pettifer, cunoscută la acea vreme ca Tiggy Legge-Bourke, când i-a spus lui Earl Spencer că a avut o aventură cu moștenitorul tronului. Pettifer a spus că este unul dintre ”oamenii ale căror vieți au fost marcate de modul înșelător în care a fost realizat programul”.

Louise Prince, avocatul dădacei Pettifer, a spus că afirmațiile împotriva clientei ei includ și ”acuzațiile foarte grave și total nefondate că reclamanta avea o aventură cu Prințul de Wales, care a dus la o sarcină care a fost întreruptă. Reclamanta nu a avut o aventură cu Prințul de Wales, nu a rămas însărcinată cu copilul său și nu a făcut avort”.

Louise Prince a adăugat: ”Acuzațiile au fost fabricate. De asemenea, păreau să exploateze unele speculații false anterioare din mass-media despre reclamant și Prințul de Wales”.

Cine este Martin Bashir? Jurnalistul aflat în centrul scandalului interviurilor BBC prințesa Diana

Situația incomodă a făcut-o pe Alexandra Pettifer să devină ”extrem de supărată și confuză”, a continuat avocatul.

”Ea a simțit că trebuie să demonstreze altora că acuzațiile sunt neadevărate, dezvăluind chestiuni extrem de sensibile, inclusiv informații medicale private. Din păcate Diana, Prințesa de Wales nu a putut fi convinsă, chiar și atunci când au fost prezentate dovezi incontestabile. Spre marea suferință a reclamantului, falsurile au fost publicate foarte proeminent în presa națională la acea vreme și repetate timp de 25 de ani. Atât ea, cât și familia ei au continuat până în prezent să se confrunte cu suspiciunea și neîncrederea. O umbră lungă a fost aruncată asupra relațiilor cu cei apropiați și dragi ei”, a mai spus avocatul.

Louise Prince a spus că acuzațiile par să fi apărut ”în contextul eforturilor BBC Panorama de a obține un interviu exclusiv cu Diana, Prințesa de Wales”.

În această dimineață, în instanță, reprezentanții BBC au cerut scuze dădacei Pettifer și au fost de acord să plătească despăgubiri

Ei au spus: ”BBC acceptă că acuzațiile făcute împotriva reclamantului au fost complet nefondate, nu ar fi trebuit niciodată făcute și că BBC nu a investigat în mod adecvat, la momentul respectiv, preocupările serioase legate de circumstanțele în care BBC a asigurat interviul Panorama cu Diana, Prințesa de Wales.”

La începutul acestui an, BBC a cerut scuze și secretarului privat al Prințesei de Wales, Patrick Jephson, și i-a plătit o ”sumă substanțială” ca despăgubiri pentru modul în care Martin Bashir și-a obținut interviul Panorama.

Tim Davie, directorul general al BBC, a declarat: ”BBC a fost de acord să plătească despăgubiri substanțiale doamnei Pettifer și aș dori să profit de această ocazie pentru a-i cere scuze în mod public ei, Prințului de Wales și Ducilor de Cambridge și Sussex, pentru modul în care Prințesa Diana a fost înșelată și impactul ulterior asupra vieților lor. Dacă ne-am fi făcut treaba corect, Prințesa Diana ar fi știut adevărul în timpul vieții ei. Am dezamăgit-o pe ea, familia regală și publicul nostru”.

”Acum știm despre modul șocant în care a fost obținut interviul, am decis că BBC nu va mai difuza niciodată programul; nici nu îl vom licenția total sau parțial altor radiodifuzori”, a concluzionat directorul BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel