Fost şofer de microbuz şcolar din Dobrun, acuzat că ar fi agresat o elevă
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Un bărbat de 62 de ani, care a condus timp de aproape 10 ani un microbuz şcolar din comuna Dobrun, este cercetat într-un dosar de agresiune sexuală, după ce părinţii unei eleve din localitate au susţinut că fata a fost pipăită de şofer şi au anunţat şcoala şi Poliţia. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Olt, dosarul a fost constituit în luna martie şi în luna iulie a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, iar cercetările au vizat infracţiunea de agresiune sexuală. 

Primarul comunei Dobrosloveni, Aurel Bondrescu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că bărbatului în cauză i-au fost schimbate atribuţiile la serviciu şi nu mai conduce microbuzul şcolar chiar din ziua în care familia fetei şi şcoala l-au informat despre respectivele acuzaţii. 

"Acest angajat (al Primăriei Dobrun n.r.) nu a mai transportat elevi chiar din ziua în care mi-au fost aduse la cunoştinţă aceste acuzaţii. El era angajat cu atribuţii de transport copii, cu microbuzul, şi chiar din ziua în care părinţii fetei şi reprezentanţii şcolii mi-au adus la cunoştinţă aceste acuzaţii care i se aduc, prin dispoziţie a primarului, lui i-au fost schimbate atribuţiile de serviciu şi a primit altele, de întreţinere a reţelei de canalizare şi alte lucrări în cadrul primăriei, dar nu a mai transportat elevi. Nu i se putea desface contractul de muncă fără o sentinţă, pentru că altfel Primăria ar fi putut fi obligată la plata unor cheltuieli. Dar măsuri am luat imediat, el nu a mai condus şi nu va mai conduce microbuzul şcolii. Este vechi angajat, conducea de foarte mult timp unul dintre cele două microbuze şcolare", a spus primarul. 

Bondrescu a menţionat că reprezentanţii şcolii i-au transmis şi o adresă scrisă privind suspiciunile referitoare la şoferul de microbuz şi imediat a dat dispoziţie ca bărbatul să nu mai transporte elevi, ci să aibă alte atribuţii de serviciu. 

Transportul elevilor din Dobrun, unde funcţionează mai multe şcoli şi grădiniţe, s-a desfăşurat o perioadă cu un singur microbuz şcolar după ce şoferului de 62 de ani i-au fost schimbate atribuţiile de serviciu şi nu a mai putut să conducă, însă problema a fost rezolvată şi o altă persoană a fost angajată din iulie pentru a conduce al doilea microbuz, a arătat primarul localităţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel