Fost ministru PNL: 4 europarlamentari ar trebui excluși. Ce i-ar putea salva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un fost ministru PNL susține că patru din cei șase europarlamentari liberali au încălcat Statutul Partidului și în acest moment „sunt deja în afara PNL”.

Senatorul Daniel Barbu a opinat că europarlamentarii Adina Vălean, Cristian Bușoi, Ramona Mănescu și Eduard Hellvig ar trebui excluși din partid, pentru că au încălcat Statutul PNL.

Fostul ministru al Culturii a declarat, citat de stiripesurse.ro, că „cei 4 europarlamentari care s-au înscris în Grupul PPE au încălcat grav Statutul PNL și ar trebui sancționați cu excluderea din partid. De fapt, conform Statutului Partidului (cf.Art.16, alin.c), cei 4 sunt deja în afara PNL”.

Citește și: Radu Stroe, minciună grosolană

El a răspuns astfel unei întrebări care viza posibilitatea ca actuala conducere interimară a PNL să îi sancționeze pe parlamentarii PNL care au fost alături de Călin Popescu Tăriceanu la lansarea Grupului de inițiativa pentru păstrarea identității liberale.

Cei patru reprezentanți ai PNL în Parlamentul European funcționează deja în Grupul PPE, în condițiile în care Statutul PNL prevede că liberalii sunt parte a ALDE. Înscrierea celor patru europarlamentari a fost individuală, mai arată sursa citată.

Salvarea celor patru europarlamentari

Adina Vălean, Cristian Bușoi, Ramona Mănescu și Eduard Hellvig ar putea fi salvați la Congresul PNL, în cazul în care șefia partidului va fi câștigată de Klaus Iohannis, candidatul care susține aderarea liberalilor la PPE. Cei patru ar putea beneficia de o prevedere care să acționeze retroactiv și să confirme că nu au încălcat Statutul Partidului, ca o lege care acoperă greșeala, ilegalitatea din trecut.

Vezi și: Norica Nicolai: Nu fuziunii. Nu mai accept golănii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel