Fost detectiv împărtășește un sfat „important” de siguranță pentru întâlnirile online
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 03 iun 2022, 21:45
WhatsApp
Fotografie de la Karolina Grabowska: Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska: Pexels
Un detectiv pensionar a devenit viral pe rețelele de socializare după ce a împărtășit un sfat „important” de siguranță pentru persoanele care se întâlnesc online.

Postând marți pe TikTok sub numele de utilizator Killer Bee Tactical, LLC (@purepower34), fostul detectiv a avertizat spectatorii despre pericolele partajării fotografiilor. Videoclipul a strâns peste 2 milioane de vizualizări și mii de comentarii, mulțumindu-i detectivului pentru sfaturile sale salvatoare, potrivit Newsweek.

@purepower34 #stitch with @persnicketybox @purepower34 screenshots #momsoftiktok #dadsoftiktok #kidssafety ♬ Summer - Instrumental - Devinney

@persnicketybox The #phonetips you DON’T want your #kids to know about! #momlife #savethekid #phonehack #lifehacks #tipsandtricks #teenager ♬ Summer - Instrumental - Devinney

Videoclipul a fost filmat ca răspuns la un alt clip creat de o mamă cu numele de utilizator @persnicketybox. În acel videoclip, ea le arată părinților cum să vizualizeze informațiile despre locația fotografiilor și videoclipurilor iPhone pe care le primesc de la copiii lor.

”Descărcați fotografia pe rola camerei și faceți clic pe micul ”i”, a spus ea. ”Asta îți va oferi informații precum la ce oră a fost făcută fotografia reală, unde a fost făcută și chiar ce cameră a fost folosită”, a declarat ea.

Potrivit CNET, ”aproape fiecare fotografie” făcută pe un iPhone conține un ”lot de informații ascunse stocate în” numit ”metadate”.

"Aceste metadate conțin informații descriptive care fac fiecare imagine unică. Acestea includ data creării, informațiile și setările camerei și locația dvs.", a explicat CNET.

”Această informație permite aplicațiilor să identifice rapid fotografiile și să le organizeze. Pe iPhone-ul tău, poți face ceva precum aranjarea fotografiilor în funcție de data la care ai făcut-o sau de ce iOS poate crea acele videoclipuri cu amintiri personalizate cu tine în vacanță.”

Deși aceste informații pot fi extrem de ”utile”, @purepower34 a dezvăluit că poate fi și foarte periculoasă în mâinile greșite.

"Dacă te întâlnești online și trimiți fotografii unui străin, le-ai trimis doar acolo unde ai fost. Deci, dacă stai pe verandă când ai făcut fotografia, asta ar putea fi o problemă. O captură de ecran nu are această informație", a spus el.

Reacții Tik Tok

Mulți dintre comentatorii lui @purepower34 i-au mulțumit pentru pont, declarând că ”habar nu aveau” că fotografiile lor conțineau informații despre unde se află.

"Ugh, asta este atât de important. Habar nu aveam", a scris NachoMama.

”Nu ai idee câte vieți ar putea salva asta... mulțumesc”, a spus Vanessa Stearns.

”Salvăm vieți cu o postare! Iubesc acest om!!!” a comentat Apple 8675309.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?