Fost campion de Grand Slam, previziuni pentru Jannik Sinner: ”Va fi numărul 1 până la sfârșitul anului”
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Jannik Sinner a urcat pe locul 3 ATP, cu două trofee câștigate în tot atâtea turnee disputate de la începutul anului. 

Jannik Sinner a urcat pe locul 3 în clasamentul mondial, după ce a câștigat turneul ATP 500 de la Rotterdam, aceasta fiind cea mai bună clasare a tânărului sportiv italian.

Sinner (22 de ani), care a câștigat primul său trofeu de Grand Slam, la Australian Open, este noua senzație a tenisului masculin, iar previziunile legate de viitorul său nu au întârziat să apară, mai mult, în presa italiană fiind comparat cu alți jucători italieni, precum Nicola Pietrangeli sau Adriano Panatta.

Astfel, acesta din urmă, care este câștigătorul trofeului de Grand Slam de la Roland Garros din 1976, susține că Sinner trebuie să fie comparat cu ”greii” tenisului actual, cei care au adunat în palmareul lor multiple trofee, nu cu foștii jucători de tenis.

”Faptul care mă înnebunește este că încă mai fac comparații între mine, el și Nicola Pietrangeli.

Când există un talent precum Sinner, el nu trebuie să concureze cu noi, nici să nu se gândească la noi, ci să concureze cu Djokovic, Federer, Nadal, pentru că vor câștiga multe titluri.

Atunci de ce aceste comparații? Jannik a câștigat un turneu important la Rotterdam, a trebuit să-l câștige pentru că a fost cel mai puternic la tragere la sorți”, a spus Adriano Panatta, scrie Eurosport.

Sinner, lider mondial până la sfârșitul sezonului

Adrian Panatta, care a fost locul 4 ATP, afirmă că în vremurile actuale nu este deloc ușor să câștigi un turneu. Dar și că Sinner are toate elemente necesare pentru a deveni noul lider mondial până la finalul anului.

”Uneori, acest tip de turneu este mai greu de câștigat, pentru că atunci când ești favorit, e diferit față de turneele care oferă poate mai multe puncte. Tipul ăsta va avea o carieră nebună, va câștiga o mulțime de turnee, va câștiga și alte slam-uri.

E foarte probabil ca la sfârșitul anului să fie primul în clasament, eu chiar cred asta.

După tot ce am spus despre Sinner, a devenit un erou sportiv național. Se vorbește despre el mult și pe merit, pentru că este un tip de respectat, este umil, inteligent și foarte puternic”, a mai spus Panatta.

Clasamentul ATP la simplu

1 (1). Novak Djokovic (Serbia) 9.855 puncte

2 (2). Carlos Alcaraz (Spania) 9.105

3 (4). Jannik Sinner (Italia) 8.270

4 (3). Daniil Medvedev (Rusia) 8.265

5 (5). Andrei Rublev (Rusia) 5.105

6 (6). Alexander Zverev (Germania) 5.030

7 (7). Holger Rune (Danemarca) 3.700

8 (8). Hubert Hurkacz (Polonia) 3.600

9 (11). Alex De Minaur (Australia) 3.210

10 (9). Taylor Fritz (SUA) 3.065, scrie Agerpres.

Citește și: Cahill, despre modelul de succes al lui Jannik Sinner, noul campion la Australian Open: Aspirăm să fim la fel de buni ca el

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel