Data publicării:

Forțele ucrainene vor avea nevoie de „câteva luni” pentru a fi antrenate să folosească sistemele Patriot

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un oficial american a precizat că forțele ucrainene vor avea nevoie de „câteva luni” pentru a fi antrenate să folosească apărarea antiaeriană Patriot.

Va dura „câteva luni” pentru ca forțele ucrainene să fie antrenate corespunzător pentru a opera sistemul de apărare Patriot, a declarat miercuri un înalt oficial american al apărării, după ce președintele Joe Biden a anunțat că SUA va trimite un sistem în Ucraina.

„Patriot are nevoie de pregătire și ne așteptăm că va dura câteva luni pentru a ne asigura că forțele ucrainene au pregătirea de care au nevoie pentru a-l folosi cu succes”, a spus oficialul.

Bateria și munițiile Patriot de apărare aeriană pe care SUA le trimit Ucrainei – ca parte a celui mai recent pachet prezidențial de asistență pentru securitate – „vor oferi Ucrainei o capacitate critică pe distanță lungă” de a se apăra împotriva „rachetelor de croazieră, rachetelor balistice și aeronavelor”, a adăugat oficialul.

Ucraina le-a cerut SUA și țărilor aliate NATO mai multe sisteme de apărare aeriană, în timp ce Rusia își continuă atacul asupra Ucrainei. Sistemul Patriot este o parte a apărării aeriene pe care SUA și alți aliați o oferă, a spus oficialul.

„Pentru apărarea aeriană, nu există niciun glonț de argint. Scopul nostru este să ajutăm Ucraina să consolideze o abordare integrată stratificată a apărării aeriene”, a spus oficialul. „Patriot va completa o gamă de capabilități cu rază medie și scurtă pe care le-am oferit și pe care aliații le-au furnizat în pachetele de donații anterioare”, a mai spus el, conform CNN.

CITEȘTE ȘI     -     Zelenski, alături de Biden la Casa Albă. Chirieac, despre dedesubturile acestei întâlniri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel