Forţele de ordine chineze au înconjurat o mănăstire tibetană, după ce un călugăg și-a dat foc
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
calugar
calugar

O mânăstire tibetană din sud-vestul Chinei a fost înconjurată marţi de poliţie şi armată, care au întrerupt aprovizionarea cu apă, hrană şi energie electrică, a doua zi după un incident soldat cu moartea unui călugăr care şi-a dat foc, în comitatul Daofu din provincia Sichuan, relatează AFP.

"Sunt cel puţin 1.000 de soldaţi şi poliţişti în jurul mânăstirii, iar în interior se află 100 de călugări budişti", a declarat unul dintre călugări.

Hotelurile şi restaurantele din zonă au anunţat că au primit consemn să nu accepte clienţi cetăţeni străini.

Un călugăr budist a murit după ce şi-a dat foc, în cel de-al doilea incident de acest tip produs în regiune de la începutul anului. Bărbatul în vârstă de 29 de ani şi-a aprins hainele şi a murit ca urmare a rănilor suferite, potrivit autorităţilor din prefectura autonomă tibetană Gandze, citate de agenţia oficială China Nouă.

Organizaţia Free Tibet, cu sediul la Londra, a afirmat că bărbatul venea de la mânăstirea Nyitso. "A băut benzină, s-a stropit şi a dat foc hainelor", a precizat organizaţia tibetană, adăugând că bărbatul a fost auzit strigând "Noi, poporul tibetan, vrem libertate", "Viaţă lungă lui Dalai Lama", "Lăsaţi-l pe Dalai Lama să vină în Tibet".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel