Formular de intrare în România (PLF), din 20 decembrie 2021. Ciucă: Noi măsuri din cauza Omicron
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, miercuri dimineață, în ședința de Guvern, despre un formular care va trebui completat de toate persoanele care ajung în România.

Guvernul Ciucă va aproba Formularul de localizare a pasagerilor (PLF), care se va aplica începând cu data de 20 decembrie 2021 și va trebui completat de toate persoanele care intră în România.

„Astăzi (n.r. miercuri, 15 decembrie), vom aproba formularul de intrare în România prin proiectul de ordonanță de urgență pentru implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri. Începând cu 20 decembrie, persoanele care vin în țara noastră trebuie să completeze formularul digital de intrare în țară, document utilizat deja la nivelul a 18 state din UE. Noua tulpină (n.r. Omicron) și situația epidemiologică impun măsuri de protecție cât mai eficiente în România, mai ales acum când se apropie sărbătorile de iarnă”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

„Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru”, a subliniat premierul în cadrul ședinței de Guvern.

„Prin intermediul său, vom eficientiza anchetele epidemiologice și măsurile de protecție a populației”, a continuat Nicolae Ciucă.

Formularul „trebuie completat de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale. Acest document poate fi completat electronic, urmând a fi prezentat la intrarea în țară personalului autorizat din punctele de trecere ale frontierei”, a precizat Nicolae Ciucă.

Formularul se poate completa digital pe plf.gov.ro. Platforma este dezvoltată de STS.

OMS: Omicron se răspândește într-un ritm fără precedent 

Noua variantă de coronavirus Omicron se răspândește în întreaga lume într-un ritm fără precedent, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), conform BBC. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus este îngrijorat pentru că nu se fac suficiente eforturi pentru a combate această variantă.

„Cu siguranță, subestimăm acest virus pe riscul nostru. Chiar dacă Omicron provoacă cazuri mai puțin grave, numărul mare de îmbolnăviri ar putea din nou să copleșească sistemele de sănătate nepregătite”, a declarat acesta.

Varianta Omicron a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud în noiembrie, iar de atunci țara a înregistrat o creștere a numărului de infecții.

Mai multe țări au introdus interdicții de călătorie.

Italia a prelungit starea de urgență până la 31 martie 2022, invocând preocupări legate de Omicron. 

Olanda a anunțat că va închide școlile primare cu o săptămână înainte de începerea vacanței de Crăciun, într-o încercare de a combate infecțiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel