Ford, despăgubire record, de aproape 2 miliarde de dolari, după un accident în care a murit un cuplu
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 22 aug 2022, 16:51
WhatsApp
Fotografie de la Julissa Helmuth, Pexels
Fotografie de la Julissa Helmuth, Pexels
Producătorul auto Ford este obligat să plătească o despăbugire record, de aproape 2 miliarde de dolari. Totul în urma unui accident în care un cuplu a murit. 

Conform instanţei, un defect de fabricaţie al maşinii ar fi dus la un accident mortal, în care două persoane şi-au pierdut viaţa, în 2014, în Georgia. Acum, Ford trebuie să plătească 1,7 miliarde de dolari despăgubiri. 

Compania anunţă, însă, că va face apel, motivând că decizia "nu este susţinută de dovezi", scrie Adevărul

În accidentul din Georgia din 2014 a fost implicată o camionetă F-250 Super Duty. Aceasta s-a răsturnat după ce a făcut pană de cauciuc. 

Procesul a durat trei săptămâni, iar avocații companiei au citat mai multe studii de proiectare și siguranță care ar arăta că acoperișul este suficient de puternic pentru a rezista unui astfel de impact.

Totuși, juriul a considerat responsabilă compania Ford din Dearborn, Michigan, spunând că a fabricat aproximativ 5,2 milioane de unități ale modelului din 1999 până în 2016, înainte ca acoperișul să fie întărit începând cu 2017.

Joi, același juriu a condamnat separat Ford și lanțul de service auto Pep Boys (pentru montarea unui set greșit de anvelope) la plata a 24 de milioane de dolari în despăgubiri pentru rănile suferite de copiii cuplului Melvin și Voncile Hill, mai arată sursa citată.

Ford are suficiente baterii pentru a produce 2 milioane maşini electrice

Ford va produce 2 milioane de maşini electrice până în 2026. Din acest motiv, compania anunţă că şi-a făcut un stoc suficient de baterii. 

„Noua gamă de vehicule electrice Ford a generat entuziasm și cerere uriașă, iar acum implementăm sistemul industrial pentru a ne extinde rapid”, a declarat Jim Farley, președinte și CEO Ford și președinte „Ford Model e”.

„Echipa noastră Model e s-a mișcat cu viteză, concentrare și creativitate pentru a asigura necesarul de acumulatori și materiile prime de care avem nevoie pentru a livra vehicule electrice inovatoare către milioane de clienți”, a mai precizat oficialul american, citat de promotor.

Ford și-a asigurat 70% din capacitatea de baterii necesară pentru a vinde peste două milioane de vehicule electrice până în 2026. Intenționează să producă acumulatori LFP la o rată de 40 GWh pe an în America de Nord în 2026. În plus, a semnat un acord nou cu CATL cu privire la cooperarea strategică pentru furnizarea globală de baterii și aprovizionare directă cu materii prime pentru acumulatori.

Ford face maşini electrice cu personal mai puţin. Se anunţă concedieri

Ford Motor Co se pregăteşte să renunţe la 8.000 de angajaţi în următoarele săptămâni, producătorul auto american încercând astfel să-şi majoreze profitul pentru a finanţa investiţiile în vehicule electrice, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Concedierile vor avea loc la nou creata divizie Ford Blue, responsabilă pentru producerea vehiculelor alimentate cu motoare cu combustie, precum şi la alte operaţiuni din cadrul companiei. Planul nu a fost încă finalizat şi detaliile încă ar putea fi modificate, adaugă sursele, conform Agerpres.

CITEŞTE ŞI Ford Focus şi Ford Fiesta nu mai pot fi comandate în Europa. Explicaţia companiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?