Focul a scăpat de sub control în NV-ul Atenei. 7 localități au fost evacuate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Incendiu la sediul unei primării din Argeș. Focul a fost pus intenţionat /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Incendiu la sediul unei primării din Argeș. Focul a fost pus intenţionat / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Incendiul s-a extins în NV-ul Atenei, iar șapte localități au fost evacuate.

Pompierii continuă să lupte, marți, împotriva unui incendiu scăpat de sub control din nord-vestul Atenei, relatează agenția spaniolă EFE, citată de Agerpres. La operaţiunile de stingere a flăcărilor participă 330 de efective, ajutate de 115 mijloace terestre şi 11 aeriene.

Operaţiunile sunt însă îngreunate de vântul care a suflat luni cu putere răspândind flăcările, precum şi de zona împădurită cu acces dificil. Încă de ieri, 16 august, s-a început evacuarea a cinci localităţi, iar astăzi a continuat cu alte două, precum şi a unei reşedinţe pentru vârstnici situată în această zonă.

"Situaţia este dificilă, incendiul s-a mărit şi a ieşit de sub control, dacă nu reuşim să reducem flăcările pe cale aeriană, vom avea o problemă”, a declarat adjunctul şefului Protecţiei Civile din regiunea Attica, Vassilis Kokkalis.

Între timp s-a ameliorat situaţia celui de-al doilea incendiu declanşat luni, tot în regiunea Attica şi localizat în municipiul Keratea, la 40 de kilometri sud-est de capitală. Focarul s-a declanşat într-o zonă de vegetaţie uscată, dar s-a propagat cu repeziciune, mistuind pini şi măslini şi mai multe case care fuseseră evacuate în prealabil.

Potrivit pompierilor, situaţia acestui incendiu era marţi mult mai bună, mai există câteva focare răzleţe la stingerea cărora participă 104 efective şi 40 de mijloace terestre şi aeriene, scrie Publika.

Incendiu în zona Calea Giulești. Vagonul unui tren a izbucnit în flăcări

Vagonul unui tren a luat foc pe o linie secundară în zona Calea Giulești, București.

„Intervenim în zona Calea Giulești pentru stingerea unui incendiu produs la un vagon de tren aflat pe o linie secundară”, transmite ISU București-Ilfov. „S-a procedat la decuplarea lui față de restul garniturii. Incendiul s-a extins ușor la încă două vagoane, lateral stânga-dreapta față de cel afectat inițial. Vagoanele sunt dezafectate. Actionează 6 autospeciale de stingere. Nu sunt persoane ranite. Incendiul este localizat”.

Un incendiu a avut loc astăzi în Parcul Bordei din Capitală, lângă Hotelul Diesel

Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Bordei, lângă Hotelul Diesel. Martorii de la fața locului au filmat intervenția salvatorilor care, potrivit lor, a durat foarte puțin timp. Focul ar fi pornit de la niște gunoaie.

În timpul intervenției, la restaurantul hotelului era o petrecere la care participau oameni de seamă, iar unele mașini de lux au fost redirecționate. Poliția Locală ar fi reținut un suspect.

Un incendiu puternic a izbucnit în Capitală, duminică seara

Incendiul a avut loc la etajul 9 al unui bloc de locuinţe, în str. Poiana Narciselor. Un alt apartament a fost afectat de flăcările degajate, la nivelul balconului. A ars mobilier, fără persoane surprinse, fără evacuare de persoane. Au acționat 5 autospeciale de stingere, potrivit informațiilor transmise de autorități. 

Un alt incendiu a avut loc sâmbătă în Mogoșoaia

„În jurul orei 16,30 a fost anunţat un incendiu, care s-a produs la o hală pentru depozitare şi producţie, dar şi spaţii administrative, în localitatea Mogoşoaia. Incendiul se manifesta, la sosirea noastră, într-un mod generalizat, afectând într-o foarte mare proporţie această hală, în special în zona de depozitare şi producţie, motiv pentru care au fost concentrate în mod progresiv 15 autospeciale de stingere de la cele mai apropiate subunităţi (citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel