Focarele, din nou la rata de infectare. Dr. Rafila, întrebare cheie pentru Ludovic Orban
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Crisan Andreescu
Foto: Crisan Andreescu
Dr. Alexandru Rafila, deputat PSD şi reprezentantul României la OMS, a lansat o întrebare cheie pentru Ludovic Orban, fost prim-ministru, în contextul reintroducerii focarelor în calculul ratei de infectare cu coronavirus pe judeţe şi municipii. 

"Ele nu trebuiau scoase în primul rând. Întrebarea pentru Ludovic Orban ar fi trebuit să sune aşa: Dle Orban, care a fost motivul pentru care dvs aţi hotărât scoaterea focarelor din calculul ratei incidenţei în noiembrie?

Ele trebuie lăsate în calcul. Focarul înseamnă de la 3 cazuri în sus. Dar una e să am într-o localitate 100 de focare cu câte 3 cazuri, şi altceva e să am într-un singur loc 70 de cazuri. E foarte diferit în ceea ce priveşte răspândirea infecţiei. Infecţia se răspândeşte dacă am multe focare în toată comunitatea şi se răspândeşte mult mai puţin, dacă aceste focare sunt într-o instituţie. Sunt situaţii diferite. Ele trebuie lăsate în statistici, dar cu aceste componente, analiza modului de testare şi proporţia cazurilor pozitive din numărul de teste, precum şi distribuţia acestor cazuri", a declarat prof.dr. Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă. 

Amintim că focarele de infecţie au fost reintroduse de curând în calculul ratei incidenţei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel