România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 06 aug 2019 / 14:32
Focar de malarie în Burundi. Peste 1.800 de morţi de la începutul anului
Malaria a ucis anul acesta peste 1.800 de persoane în Burundi, a informat Oficiul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) - un număr de decese care-l rivalizează pe cel provocat de focarul de Ebola din Republica Democrată Congo, notează APP.

În ultimul său raport, OCHA a declarat că în 2019 au fost înregistrate 5,7 milioane de cazuri de malarie în Burundi - o cifră aproape egală cu jumătate din întreaga populaţie a acestei ţări din estul Africii.

Dintre aceste cazuri, un număr de 1.801 au murit în Burundi în urma acestei boli transmise de ţânţari în perioada 1 ianuarie - 21 iulie, a precizat OCHA.

Această ţară mică, cu o populaţie de 11 milioane de locuitori, din regiunea Marilor Lacuri din Africa, nu a declarat încă o situaţie de urgenţă naţională, în pofida faptului că OCHA a avertizat că focarul ajunsese la "proporţii epidemice" în luna mai.

"Planul naţional de răspuns la focarul de malarie, în prezent în curs de validare, a evidenţiat lipsa resurselor umane, logistice şi financiare pentru un răspuns eficient", a declarat OCHA în ultimul său buletin săptămânal dedicat situaţiilor de urgenţă umanitară.

"Toate părţile interesate, inclusiv autorităţile naţionale, sunt invitate să furnizeze resursele necesare pentru a susţine un răspuns robust la acest focar înainte de a se dezvolta", a completat OCHA.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro