FMI lovește România. Vezi ce propunere a făcut
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Unknown
Unknown

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Mihai Albulescu, a declarat, într-o conferință de presă, că FMI a sugerat autorităţilor române să crească preţul gazelor de producţie internă până la nivelul celor de pe pieţele internaţionale, însă acest lucru ar fi blocat industria. 

"Acum dau din casă: cei de la FMI ne-au spus că, dacă erau în locul nostru, ar fi majorat preţul gazelor interne la nivelul preţurilor europene, adică la 380 de dolari pe mia de metri cubi. Dar, dacă am fi făcut aşa, am fi blocat industria, întrucât aceştia (cei din industrie - n.r.) sunt înceţi, n-au făcut niciun fel de modernizare. Deci uitaţi-vă în ce situaţie suntem", a afirmat Albulescu, într-un discurs care promova beneficiile extracţiei gazelor de şist.

"Ce oferă Chevron populaţiei? Locuri de muncă, investiţii, drumuri? Trebuie să le explicăm oamenilor toate aceste lucruri. La fel, trebuie să ne gândim pentru câţi ani mai este suficient gazul pe care îl avem acum. Nimeni nu ştie. Pentru mine şi copiii mei mai există gaz, dar ce se va întâmpla după?", s-a întrebat secretarul de stat, scrie Economica.

El a explicat că "trebuie, încet, încet, să lămurim populaţia că este un beneficiu pentru România. Din producţia de acum, plus gazele din Marea Neagră, plus cele de şist ne vom putea asigura siguranţa aprovizionării cu gaze. Nu este nicio nenorocire exploatarea acestor gaze, ce vom face apoi cu el este altă treabă. Şi vă spun sincer: nicio firmă din Europa nu poate face ce pot americanii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel