Florin Cîţu: Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Florin Cîțu, Presedintele Senatului
Florin Cîțu, Presedintele Senatului
Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic, a declarat, luni, preşedintele Senatului, Florin Cîţu, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Domnule preşedinte Zelenski, este o onoare să vă ascultăm astăzi, în Parlamentul României. Mulţumesc că mi-aţi acceptat invitaţia de a susţine acest discurs. (...) Domnule preşedinte Zelenski, sunteţi un erou, nu doar în Ucraina, ci şi în România, cred că şi în toate statele care respectă principiile şi valorile democratice. Curajul şi perseverenţa de care aţi dat dovadă, în această perioadă dificilă pentru Ucraina, ne inspiră pe toţi, ne motivează să fim mai uniţi, pentru că doar împreună putem reuşi tot ceea ce ne-am propus şi doar împreună putem învinge", a afirmat Florin Cîţu potrivit Agerpres.

Toată Europa trebuie să facă mai mult


Potrivit acestuia, toată Europa trebuie să facă mai mult, pentru că "în fiecare oră (...) în Ucraina sunt asasinaţi copii, bătrâni, femei, civili nevinovaţi".

"Domnule preşedinte Zelenski, am fost şi voi rămâne unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai politicii promovate de Putin. Războiul declanşat de acesta nu are justificare şi avem datoria să-l oprim prin toate mijloacele. Asta înseamnă că Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic, Poate că unii cred că este o măsură mult prea dură, dar niciun răspuns nu cred că este suficient de aspru pentru atrocităţile provocate Ucrainei. Şi este important, domnule preşedinte, să aflăm direct de la dumneavoastră despre situaţia critică a Ucrainei", a adăugat Cîţu.


El a subliniat că masacrul de la Bucea nu poate rămâne nepedepsit

"Este inadmisibil ce se întâmplă acum în Ucraina. Vladimir Putin este un criminal, care sfidează orice lege, orice tratat internaţional, a condus Rusia către un război ilegal. Masacrul de la Bucea nu trebuie să rămână nepedepsit. România a sesizat deja Curtea Penală Internaţională cu privire la infracţiuni de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii comise pe teritoriul Ucrainei.

Domnule preşedinte, prin gestul de astăzi, de a merge în mijlocul ucrainenilor din Bucea, aţi arătat încă odată că sunteţi un adevărat lider pentru poporul dumneavoastră, şi meritaţi tot respectul şi admiraţia conducătorilor de peste tot. De aceea, avem datoria de a nu rămâne pasivi", a mai spus preşedintele Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel