Florin Cîţu: Guvernul pregătește două OUG-uri privind piața asigurărilor
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 15 sep, 17:58
WhatsApp
Sursă foto: Guvernul României
Premierul României spune că Guvernul are în pregătire două proiecte de ordonanță de urgență care vizează piața asigurărilor.

Guvernul pregăteşte două proiecte de ordonanţă de urgenţă care vizează piaţa asigurărilor - una privind preţul poliţei, iar cealaltă privind o formă de protecţie în cazul clienţilor City Insurance, dacă va fi cazul, a declarat, miercuri, premierul Florin Cîţu, care a precizat că actele normative se află în circuitul de avizare la Consiliul Concurenţei.

Şeful Executivului a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, despre creşterea "alarmantă" a preţurilor în piaţa asigurărilor şi situaţia în care se află City Insurance.

"Sunt două ordonanţe de urgenţă în avizare. Am discutat şi astăzi cu Consiliul Concurenţei. Ar trebui să fie pe masa Guvernului săptămâna viitoare, o ordonanţă care se referă la preţuri şi una care se referă la această situaţie cu City Insurance, dacă se ajunge acolo, (...) să plătească banii din fondul de garantare. (...) Dacă se întâmplă ceva, să ne asigurăm că toţi clienţii sunt protejaţi, de fapt asta este ideea", a explicat prim-ministrul.

Întrebat ce va face mai exact Guvernul prin aceste două ordonanţe de urgenţă, Cîţu a răspuns: "Consiliul Concurenţei m-a asigurat că sunt în avizare, când o să văd forma finală, o să vedem despre ce este vorba exact", scrie Agerpres.

Plafonarea prețului la GAZE. Cîțu: NU vor plăti toată factura în această iarnă

Premierul Florin Cîțu a detaliat ce s-a discutat astăzi în ședința de Guvern cu privire la plafonarea prețurilor la energie. 

”Am discutat despre Ordonanță, în primă lectură, despre compensarea prețului la energie și gaze și am avut o discuție foarte bună în ședința de Guvern de astăzi. Am mandatat Ministerul Muncii, Ministerul Energiei și Ministerul Finanțelor să vină cu o formă finală. Aș vrea să fie completată forma și schema cu soluții pentru compensarea clienților non-casnici. Până acum am vorbit de clienții casnici.

Aș vrea să vorbim și de clienții non-casnici, în special IMM-uri. Aici e nevoie de cele trei ministere. Ministerul Muncii trebuie implicat că e vorba de compensarea consumatorului casnic și vrem să facem acest lucru cât mai simplu. Tot în ședința de Guvern de astăzi am avut discuții despre plafonarea prețului la gaze. Am introdus această temă în dezbaterea din Guvern. Sunt mai multe variante la care ne gândim, dar am vrut să avem și această variantă și căutăm cele mai bune soluții pentru această perioadă în care prețurile au crescut, mai ales la energie și gaz, pentru consumatorii casnici și non-casnici. (...)

G Ad:

Venim cu soluții pentru această iarnă. În special consumatorii casnici și non-casnici nu vor plăti toată factura în această iarnă. Soluțiile le avem, trebuie doar să vedem care este soluția cea mai simplă ca oamenii să nu trebuiască să completeze tot felul de formulare și așa mai departe. În ceea ce privește plafonarea la gaze, vreau să ne uităm la această soluție, dar pentru mine este important să nu distorsionăm foarte mult piața pentru că în momentul când introduci o astfel de măsură distorsionezi piața și motivația de a investi dispare pentru companii. Măsura trebuie să fie cât mai puțin invazivă în piață”, a declarat Florin Cîțu (citește continuarea AICI). 

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro