Florin Cîțu, candidatură la șefia PNL. Cine ar fi al treilea candidat care i-ar asigura victoria lui Ludovic Orban - surse
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
captură video PNL/ Florin Cîțu - Ludovic Orban, candidatură la Congresul PNL pentru șefia partidului
captură video PNL/ Florin Cîțu - Ludovic Orban, candidatură la Congresul PNL pentru șefia partidului
Premierul Florin Cîțu spunea, întrebat fiind despre relația cu Ludovic Orban, că este ”una foarte bună”. În ciuda acestei relații, premierul nu a putut fi astăzi alături de președintele PNL, la Muzeul Național Brătianu, acolo unde partidul a sărbătorit 146 de ani de existență. 

Pe agenda premierului Florin Cîțu, în mod oficial, la ora 16:00, urmează să aibă loc o videoconferință cu prefecții. Astfel, programul nu l-ar fi împiedicat pe premierul Florin Cîțu să-i fie alături lui Ludovic Orban, la Muzeul Național Brătianu, pentru a sărbători cei 146 de ani. Există două variante: premierul nu a fost invitat, premierul nu a dat curs invitației. 

Surse din PNL pun absența lui Florin Cîțu, conform Digi24, pe seama răcelii dintre premier și președintele PNL, Ludovic Orban, în contextul candidaturii la șefia partidului, la Cogresul PNL ce urmează a fi organizat. 

Dan Motreanu, al treilea candidat? 

Se pare că premierul Florin Cîțu ar urma să-și anunțe în mod clar candidatura pentru șefia PNL, imediat după anunțarea Congresului. El nu a lipsit doar de la evenimentul de astăzi, important pentru PNL, dar ar fi lipsit și de la o parte din ședințele PNL, dar și ale coaliției. 

Mai mult, conform unor surse Digi24, ar urma să apară și un al treilea candidat la șefia PNL, ce ar lua din voturile care i-ar reveni lui Florin Cîțu, în persoana lui Dan Motreanu. 

Ludovic Orban a spus, în cadrul evenimentului organizat pentru a fi sărbătoriți cei 146 de ani de PNL, că a fost sunat în această dimineață de președintele Klaus Iohannis. Președintele, prezent la Bruxelles astăzi și mâine, a transmis, prin Ludovic Orban, un mesaj pentru liberali. 

Emil Boc îl susține pe Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu are, conform unor surse confirmate de declarații publice, susținerea lui Emil Boc pentru șefia partidului. Primarul municipiului Cluj-Napoca, un lider liberal foarte puternic în PNL, a spus, despre Florin Cîțu că ”este viitorul României și al PNL”, în timp ce despre Ludovic Orban a dat de înțeles că este trecutul: ”premierul Orban și-a făcut datoria la momentul în care a fost premier, a dus țara într-un moment greu de criză sanitară”. 

Vezi aici mai mult: CONGRES PNL. Emil Boc, susținere fără ocolișuri pentru Florin Cîțu: Este viitorul României și al PNL. Poate scoate tot ce-i mai bun din țară

Florin Cîțu a afirmat că aprecierile lui Emil Boc îl onorează și-l responsabilizează. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel