Rate credite. Florin Cîțu, anunț despre suspendarea plăților restante. Cine poate beneficia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Florin Cîțu a făcut noi declarații referitoare la măsurile economice care vizează ratele românilor.

"S-a aprobat OUG privind amânarea plăților restante. Toate persoanele fizice şi juridice beneficiază de această ordonanţă, care au calitate de împrumutat în contractele de credit. Ratele se pot suspenda la cererea debitorului cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31 decembrie 2020.Aici, am introdus o clarificare.

Debitorul poate opta, prin solicitarea transmisă creditorului, să suspende obligaţia de plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor, pe o perioadă cuprinsă între una şi nouă luni, dar nu mai mult de 31 decembrie 2020. Am făcut acest lucru pentru că s-ar putea să fie persoane care doresc să suspende doar pe o perioadă de o lună, două sau trei luni.

Suspendarea plății se acordă doar debitorilor a căror venituri au fost afectate direct sau indirect de situaţia gravă generată de pandemia COVID - 19. Este o plajă largă de persoane fizice care vor putea să acceseze această facilitate. Cererea se poate face cel mai târziu până la încetarea stării de urgenţă pe teritoriul României", a declarat Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel