Data actualizării:
Data publicării:

Florin Cîțu: Am vorbit cu premierul Ucrainei și mi-a trimis aceste filmulețe. Nu mai este timp (VIDEO)

Autor: Darius Muresan | Categorie: Politica
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu a avut o discuție cu Denis Șmihal, premierul Ucrainei. Președintele Senatului a primit din partea înaltului oficial ucrainean două materiale video pe care le-a postat.

„Am vorbit cu premierul Ucrainei, Denis Șmihal, și mi-a trimis aceste videoclipuri”, a transmis Florin Cîțu, postând două videoclipuri cu atacuri ale rachetelor rusești asupra zonelor rezidențiale din Ucraina.

„Nu mai avem timp, trebuie să acționăm ACUM”, a mai subliniat Cîțu.

Fostul premier nu a explicat ce înseamnă „să acționăm acum”, dar cu siguranță nu s-a referit la acțiuni militare. Cel mai probabil e vorba de sancțiuni drastice instaurate cât mai rapid împoriva Rusiei.

Situația în Ucraina este deosebit de gravă. Forțele Federației Ruse au lansat un atac masiv în ultimele 24 de ore prin care încearcă să captureze cele mai mari oreșe, inclusiv Capitala Kiev. În aceste momente în Kiev se dau lupte grele între ucraineni și ruși.

Președintele Volodimir Zelenski a refuzat să părăsească orașul și a anunțat că Ucraina va lupta pentru fiecare palmă de pământ.

Rusia a atacat Ucraina la ordinul lui Vladimir Putin, în urmă cu trei zile. În pofida loviturilor fulgerătoare, Ucraina continuă să reziste iar Rusia înregistrează pierderi mari.

Potrivit Ucrainei, au fost doborâte cel puțin 14 avioane, distruse peste 500 de blindate de luptă și peste 100 de tancuri, în timp ce în doar trei zile peste 3.000 de soldați ruși au murit în timpul ofensivei, scrie DefenseRomania.

Pierderi mari sunt și în rândul armatei Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel