„Afară plouă și este urât, venim acasă înfrigurați și am vrea să mâncam ceva bun, proaspăt făcut, cald și cu toată familia, așa că la treabă, vă rog!
Avem nevoie de:
1. 2 cutii cu ficat proaspăt de găină
2. Cozile ciupercilor proaspete dintr-o cutie
3. Un ardei iute roșu tăiat feliuțe
4. 2 căpățâni de usturoi tăiate feliuțe
5. Un pahar de vin alb parfumat
6. O ceapă albă și una roșie tăiate rondele subțiri și grațioase
7. Un morcov tăiat fâșii subțiri
8. Mirodenii: curry, piper, busuioc
9. Pătrunjel proaspăt și tocat
Întâi punem în tigaia cu capac ficățeii, ca să se facă, având grijă să îi întoarcem permanent pentru a nu se arde. Adăugăm ardeiul iute și codițele de ciuperci și amestecăm ușor. Adăugăm vinul la final și, o dată cu el, curry și piper, lăsând la foc mic să se amestece aromele adăugând și un pic de busuioc. La final punem multă verdeața deasupra”, a spus Cezar Osiceanu.
Ficățeii de pasăre merg cu o delicioasă salată curcubeu de ceapă a la Cezar
„Acum să trecem la salata curcubeu de ceapă a la Cezar.
Avem nevoie de:
1. O ceapă roșie și una albă tăiate rondele subțiri și delicate
2. Un morcov tăiat fâșii
3. Pătrunjel proaspăt și tocat
4. Mirodenii: curry, ulei de măsline și oțet de rodie.
Amestecăm într-un castron toate cele de mai sus și gata! Avem salată curcubeu de ceapă a la Cezar care merge perfect cu ficățeii pregătiți deja!”, a mai spus pilotul pasionat de bucătărie.
„De asemenea, vă recomand o mămăliga pripită, dar și un pahar de vin alb, parfumat. Un pic de parmezan ras peste salata de ceapă curcubeu o va face și mai deosebită!”, a conchis Cezar Osiceanu.
VEZI ȘI: Salată de ceapă cu ghimbir a la Cezar Osiceanu. Secretul constă într-un ingredient banal
Salata de ceapa cu ghimbir este ideală atât dacă ții post, dar și dacă nu ții, adică o poți mânca nu doar lângă ciorba de fasole, ci și lângă mâncarea de fasole cu ciolan.
„Luăm o bucată de ghimbir, o curățăm și o tăiem felii subțiri pe care le călim ușor. Separat tăiem o ceapă roșie rondele subțiri. Amestecăm, într-un castron, rondelele de ceapă și ghimbir împreună cu puțin ulei de măsline și multă zeamă de lămâie. Verdeața tocată peste, un ardei iute tăiat rondele, piper și boia roșie. Este gata a fi pusă lângă ciorbă de fasole sau mâncarea de fasole cu ciolan”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- 10 lucruri pe care nu le știai despre primarul USR Dominic Fritz
- BANCUL ZILEI: Lucruri dificil de realizat
- Prof. univ. dr. Mircea Duțu, semnal de alarmă asupra reformării profesiei juridice: Robotul a participat la admiterea în magistratură și a trecut cu brio / video