Data publicării:

Festivalul Național de Teatru INDEPENDENT: Cine sunt membrii juriului

Autor: ana | Categorie: Arhiva
WhatsApp
juriu_festival teatru independent
juriu_festival teatru independent

Prima ediție a festivalului național de teatru INDEPENDENT, găzduit în nouă spații independente din Capitală, în perioada 4 - 10 noiembrie 2013, și-a desemnat componența juriului. Cei cinci membri aleși sunt Sanda Manu - regizor și profesor de actorie -, Alice Barb - Director fondator al Centrului Cultural Casa Artelor Sector 3 -, Mihaela Sîrbu - actriță și regizoare -, Radu Afrim - regizor de teatru - și Marian Râlea - actor și fondatorul Teatrului Național pentru Copii. 

Sanda Manu lucrează în teatru din 1956. A montat peste 130 de spectacole de teatru și televiziune și mulți dintre marii actori de azi… și ieri, i-au fost studenți. A ținut cursuri și a montat spectacole în universități și teatre din SUA, Germania, Suedia, Canada. A fost vicepreședinte al Comitetului pentru Formațiune Teatrală – International Theatre Institute (ITI) și membră a Comitetului Executiv al ITI. Distinsă cu premii “naționale, centrale, mai locale, mai banale, mai surprinzătoare, mai conjuncturale sau chiar importante”, Sanda Manu amintește doar de unicul Premiu de Excelență pentru Pedagogie Teatrală, decernat în România de către UNITER, în 1992. Este Doctor Honoris Causa al UNATC și Cavaler al Ordinului Naţional Pentru Merit, decernat în anul 2000.

Absolventă a Facultății de Actorie și licențiată  din 1997, în Regie la UNATC I. L. Caragiale,  Alice Barb are studii de pian și canto. Din 1999, este Director fondator al Companiei Teatrale Of-Of, în 2011 devine Director Artistic al Asociației Culturale Quo Vadis România, iar din 2013 este Director fondator al Centrului Cultural Casa Artelor Sector 3, București, poziție din care sprijină, organizează și coordonează proiecte culturale diverse. Concomitent, Alice Barb a regizat peste 40 de spectacole de teatru, operă, operetă și musical.

Mihaela Sîrbu a absolvit Secția Germană a Catedrei de Filologie din cadrul Universității București și Secția Actorie – Teatru din cadrul UNATC I.L. Caragiale, aceasta din urmă continuată cu un doctorat în Studii Teatrale. A fost actriță la Teatrul Evreiesc, dar a lucrat și ca freelancer în România, Elveția și Germania. E profesoară la Catedra de Teatru a UNATC și, de asemenea, a predat în Germania, la Athanor Akademie. În 1996, a pus bazele grupului teatral independent Teatrul fără Frontiere - una dintre cele mai vechi și longevive companii independente - care a produs numeroase spectacole și organizează workshopuri pentru actori, copii și adulți.

Prolific regizor de teatru, absolvent al Facultății de Teatru / Regie (2000) și al Facultății de Litere/ Română-Franceză (1995) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, Radu Afrim a montat peste 50 de spectacole în România și în străinătate. Reprezintă o „marcă” în teatrul românesc pentru montările provocatoare pe care le propune, montări pentru care a fost uneori blamat, dar și premiat.

Marian Râlea, licențiat în actorie la UNATC I. L. Caragiale în 1982, este genul actorului total, care abordează cu ușurință orice partitură, de la comedie la dramă și teatru pentru copii. A jucat peste 40 de roluri în teatru și film, este fondatorul Teatrului Național pentru Copii și regizează spectacole dedicate acestora. Este profesor de artă teatrală la Sibiu. Marian Râlea poate fi văzut pe scena bucureșteană la Bulandra, iar în țară la teatrele din Sibiu, Cluj și Timișoara. Și, în curând... și la Godot Cafe Teatru.

festivalului naţional de teatru INDEPENDENT este organizat de Fundaţia Godot şi de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 şi a AFCN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel