Ingrediente
- 500 g pulpe de pui dezosate
- 1 ceapă albă
- 250 ml supă clară de pui
- 1 lingură zahăr brun muscovado
- 4 linguri concentrat de rodii (pomegranate molasses, se găseşte la magazinele arăbeşti sau se poate prepara acasă fierbând suc natural de rodii până scade cam la ⅓)
- 1 ceşcuţă nuci zdrobite
- 1 lingură unt
- ulei de măsline pentru prăjit
- seminţele de la o jumătate de rodie, pentru ornat
- ½ linguriţă turmeric
- ¼ linguriţă scorţişoară
- ¼ linguriţă nucşoara
- piper şi sare după gust
Garnitură
- 180 g orez cu bobul lung
- 1 lingură ceapă tocată
- 1 căţel usturoi
- 250 ml supă clară de pui
- 1 linguriţă turmeric
- ulei pentru călit
Cum se prepară
Mărunțește nucile, călește-le în unt şi pune-le deoparte. În ulei, rumenește pulpele de pui tăiate cubuleţe. Apoi, pune-le deooparte și călește ceapa. Pune pulpele de pui la loc în cratiţă, adaugă supa de pui, concentratul de rodii, nucile, zahărul şi mirodeniile, scrie pofta-buna.com. Lasă mâncărica la foc mediu spre mic, cam jumătate de oră, până când carnea de pui a devenit fragedă.
Pentru garnitura de orez auriu, călește în ulei orezul împreună cu ceapa şi usturoiul. Adaugă supa de pui amestecată cu turmeric şi lasă totul să fiarbă până când orezul s-a umflat şi a absorbit lichidul. La sfârşit, presară seminţe de rodie peste fesenjanul aburind, servit cu pilaf auriu.
BONUS: Tocăniță mexicană. Rețeta bogată în arome
Ingrediente
1 kg carne tocată amestec
5 cartofi
3 cepe medii
1 cutie roşii cubuleţe
50 g stafide
1 linguriță oregano
1 linguriță chimen
50 ml ulei
3 căţei de usturoi
sare şi piper
3 ardei iuţi
Cum se prepară
Cartofii se curăţă, se taie cubuleţe mici şi se fierb timp de 15 minute. Carnea se căleşte vreme de câteva minute, până se albeşte, scrie bucataras.ro. Separat ceapa se toacă foarte mărunt şi se căleşte puţin în câteva linguri de ulei. Când carnea şi-a schimbat culoarea, se adaugă ceapa. Se lasă câteva minute să-şi împrumute gusturile, se sărează şi piperează şi se adaugă şi ardeii iuţi tăiați rondeluțe şi usturoiul pisat. Roşiile cubuleţe se zdrobesc bine, se adaugă şi ele împreună cu stafidele hidratate din timp în apă rece, timp de 30 de minute. Apoi, se adaugă și cartofii fierţi şi scurşi. Se adaugă chimenul şi oregano şi totul se lasă la foc mic, timp de 15 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Profesorii au făcut chetă ca o elevă romă să meargă la olimpiadă, iar ea s-a întors cu locul I. Povestea fetei care a învins prejudecățile și neajunsurile
- Predoiu, prezent la o întâlnire crucială în Belgia. Pe masă e pactul care ne-ar putea duce complet în Schengen
- Vin ploile în minivacanța de 1 Mai și de Paște. Elena Mateescu (ANM) a spus cum va fi vremea până la finalul săptămânii / video
- SRI face angajări. Posturile pentru care puteți aplica. Vă puteți înscrie în cursă până la finalul lunii mai
- Cele două zodii care vor da lovitura în luna mai
- Atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Grecia
- Micii pe care îi mâncăm nu mai au nicio legătură cu micii adevărați. Ingredientul care lipsește cu desăvârșire. Medicul Alin Popescu: Aș da o lege să se schimbe compoziția
- BANCUL ZILEI: Un ardelean ajunge în Germania...
- Atenționare pentru patru zodii: ”Țineți-vă bine până pe 9 iunie”
- Primăriile care au luat bani prin Programul Apă-Canal, în atenția Parchetului General. Președintele AFM, precizări /video