Fertilizează plantele fără substanțe chimice și bucură-te de o recoltă bogată
Gunoiul de grajd, turba, nămolul, rumegușul, compostul sunt unele remedii naturale, care protejează plantele, fără să fii nevoit să folosești remedii chimice.
Nu este suficient doar să plantezi legumele și fructele, dar este important să le îngrijești corespunzător. Nu toți grădinarii sunt mulțumiți de îngrășămintele chimice și apelează la cele naturale. Iată câteva dintre cele mai interesante moduri de a hrăni plantele fără substanțe nocive.
Infuzie de plante. Este destul de normal să ajuți creșterea unor plante cu ajutorul altora. Tot ce trebuie să faci este să pui iarba în apă la înmuiat timp de două săptămâni. Recipientul trebuie acoperit bine, pentru ca iarba să nu aibă oxigen. Lichidul obținut poate fi folosit pentru tratarea legumelor și arbuștilor. Amestecul este bine absorbit și ajută culturile să se dezvolte. Materialul pentru infuzie poate fi orice buruieni, coaja de cartofi sau roșii, frunzele de sfeclă roșie sau de țelină. Produsele lactate fermentate expirate vor accelera procesul de fermentare.
Coajă de ou. Coaja de ouă conține carbonat de calciu, fier, fluor, magneziu, zinc și altele. Coaja trebuie măcinată fin și adăugată în găuri în timpul plantării. De asemenea, coaja de ou elimină aciditatea din sol și combate dăunătorii. Este foarte bogată în substanțe utile, în special calciu. Îngrășământul natural este ideal pentru solurile nisipoase.
Cenușă de lemn. Îngrășămintele chimice tind să oxideze solul, ceea ce îl face inadecvat pentru plantarea unor plante. Cenușa de lemn poate ajuta la această problemă. Este bogată în oligoelemente, complet inofensivă și are o reacție alcalină. Cenușa poate fi adăugată în substraturile de pământ în timpul plantării răsadurilor.
Cel mai eficient îngrășământ pentru castraveți. Vei aduna legumele cu gălețile
Coji de plante de citrice. Decoctul și tinctura din coaja acestor fructe sunt incredibil de eficiente. Acestea conțin o concentrație mare de uleiuri esențiale, care sunt potrivite atât pentru fertilizarea solului, cât și pentru combaterea dăunătorilor.
Coji de cartofi. Coaja de cartofi are mult potasiu și iod, ceea ce o face un îngrășământ excelent pentru hrănirea plantelor. Este simplu să faci un decoct magic din coaja de cartofi. Este necesar să fierbi cojile de cartofi, apoi cu apa răcită să uzi culturile.
Zaț de cafea. Îngrășământul din zațul de cafea este perfect pentru culturile care preferă solul acid, cum ar fi roșiile, pepenii galbeni și morcovii. Metoda de preparare este următoarea: se amestecă cafeaua cu apă în proporție de 200 grame la 10 litri și se lasă la infuzat o zi. Udă legumele și florile cu această apă. Rezultatul va fi grozav. Zațul de cafea reține bine umezeala, protejează împotriva creșterii buruienilor, iar mirosul specific respinge dăunătorii.
Clematita, una dintre cele mai frumoase flori din grădină. Iată cum trebuie îngrijită
Lapte. Cel mai neobișnuit îngrășământ de pe această listă este laptele, care conține o mulțime de minerale. Laptele este potrivit pentru hrănirea castraveților, precum și pentru prevenirea bolilor fungice ale plantelor. Doar pulverizează frunzele plantelor cu lapte și gata. Pentru fiabilitate, cel mai bine este să faci acest lucru de patru pe săptămână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News