Fenomen neobișnuit în Grecia. Sudul țării a fost lovit de ninsori / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Zona de sud a Greciei, inclusiv capitala Atena, a fost lovită de un viscol neobișnuit pentru această perioadă a anului.

Grecia a fost lovită de zăpadă, după ce temperaturile din toată țara au scăzut duminică, când a început primăvara astronomică. Ninsorile au început duminică dimineața în suburbiile de nord ale Atenei, iar în centrul capitalei a căzut lapoviță și ploaie.

O mare parte a țării se confruntă în prezent cu ploi puternice, lapoviță și ninsori ușoare în ceea ce este pare a fi un viscol neobișnuit pentru prima zi de primăvară.

Deși nu sunt ninsori abundente, multe dintre regiunile muntoase ale țării se confruntă cu ninsori de grad mediu.

Pe lângă ninsori și temperaturi scăzute, un vânt puternic a fost înregistrat în toată Grecia duminică, cu rafale ajungând la 8 pe scara Beaufort în Marea Egee, scrie Greekreporter.

Ultimele zile cu VREME RECE! Se ÎNCĂLZEȘTE. Prognoza meteo pe o lună

De săptămâna aceasta, din 21 martie 2022, temperaturile se vor apropia de cele specifice primăverii, iar tendința se va păstra și în săptămânile următoare. Începând cu mijlocul lunii aprilie, va fi chiar mai cald decât ar fi normal pentru această perioadă. Prognoza pe o lună mai arată că va ploua mai puțin decât ar fi fost normal în această perioadă. 

Prognoza meteo. Vremea în intervalul 21.03.2022 – 28.03.2022

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în zonele montane din jumătatea de vest a teritoriului.

Prognoza meteo. Vremea în intervalul 28.03.2022 – 04.04.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile estice.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile sudice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo. Vremea în intervalul 04.04.2022 – 11.04.2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo. Vremea în intervalul 11.04.2022 – 18.04.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel