România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 28 oct, 22:27
Femeile au intrat în GREVĂ. Proteste în toată Polonia
Foto: Agerpres
Femeile din Polonia intră în grevă. Motivul este legat de hotărârea privind avortul adoptată joia trecută.

În Polonia, este în desfășurare o grevă a femeilor care se opun unei hotărâri judecătorești care a introdus o interdicție aproape totală a avortului. Acestea au protestat în mai multe orașe împotriva deciziei care a interzis avortul pe motive de probleme grave de sănătate.

Manifestări de stradă se desfășoară în mai multe orașe din țară, cu zeci de mii de oameni prezenți, relatează presa locală. În capitala țării, Varșovia, oamenii au scandat „acesta este războiul”.

 

Ce spun sondajele?

 

Un sondaj de opinie realizat pentru Gazeta Wyborcza a sugerat că 59% dintre cei chestionați nu au fost de acord cu această modificare. Puternicul lider al partidului de guvernământ, Jaroslaw Kaczynski, fratele fostului președinte decedat în accidentul de avion, a declarat că decizia nu poate fi anulată. Kaczynski a declarat că protestele au fost o încercare de a „distruge” Polonia. El a îndemnat oamenii să „apere” națiunea, precum și Biserica Catolică.

Hotărârea de joi trecută a Curții Constituționale a închis unul dintre puținele temeiuri legale rămase pentru avort în Polonia și determinat acuze puternice împotriva deputaților din partea partidului naționalist condus de Jaroslaw Kaczynski, PiS, potrivit BBC.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro