Femeie torturată până când s-a sinucis, în Bihor. Pedeapsa primită de iubit
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ciprian Ioan P. a fost condamnat de Tribunalul Bihor / Imagine cu caracter ilustrativ de succo de la Pixabay
Ciprian Ioan P. a fost condamnat de Tribunalul Bihor / Imagine cu caracter ilustrativ de succo de la Pixabay
Bărbatul care și-a torturat partenera de viață până când aceasta și-a pus capăt zilelor a fost condamnat de Tribunalul Bihor. 

Tribunalul Bihor l-a condamnat miercuri pe Ciprian Ioan P., trimis în judecată pentru că și-a determinat partenera să se sinucidă, dar și pentru violență în familie, respectiv rele tratamente aplicate minorilor, la 15 ani de închisoare

De asemenea, bărbatului din Gepiș i s-au interzis drepturile părinteşti asupra copiilor, dreptul de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei cu închisoarea.

El trebuie să plătească daune civile de 400.000 euro şi daune materiale totale de peste 60.000 lei pentru patru din cei cinci copii rămași orfani de mamă, care s-au constituit părți civile în proces. În acest sens, s-au pus sub sechestru bunurilor mobile și imobile ale bărbatului 'până la concurenţa sumelor la plata cărora a fost obligat cu titlu de despăgubiri civile'.

Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Avocata copiilor, Simona Pașcu, a declarat pentru Bihoreanul că 'este o soluţie corectă, într-un caz cutremurător. Aceşti copii au trecut prin iad, au trăit în teroare, şi-au văzut mama torturată până când s-a sinucis şi au rămas cu sechele pe viaţă. Instanța a confirmat practic că normalitatea vieţii de familie e alta decât ce au trăit ei.' 

Premieră în justiția bihoreană cu două aspecte 

Trimiterea bărbatului în judecată sub acuzaţia de determinarea sau înlesnirea sinuciderii, în noiembrie 2019, a reprezentat o premieră în justiţia bihoreană, notează presa locală. 

Iulia P., mamă a cinci copii, a fost bătută, violată și torturată. A îndurat totul de teamă că, dacă îl va părăsi pe agresor, acesta îi va ucide copiii - dintre care trei erau ai lui, arată rechizitoriul. Femeia a fost chinuită și umilită sub ochii familiei și ai localnicilor. 

Pe 24 iulie 2017, Iulia P. și-a pus capăt zilelor. Procurorul Alin Leucea a stabilit, în urma anchetei, că sinuciderea victimei 'a avut ca şi cauză unică tratamentul inuman la care a fost supusă de inculpat'.

În 2019, cazul înregistra o nouă premieră juridică locală: procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul Bihor, ca reprezentant al acuzării, a cerut instanţei arestarea preventivă a lui Ciprian Ioan P., ținând seamă de acuzațiile aduse, dar și de faptul că acesta își vânduse animalele din gospodărie și fugise în Spania. 

El a ajuns să fie judecat însă în stare de libertate, după ce solicitarea a fost admisă la Tribunalul Bihor, dar respinsă la Curtea de Apel Oradea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel