România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 09 aug 2019 / 13:51
Femeia infectată cu West Nile, externată din spitalul din Galaţi
Femeia în vârstă de 46 de ani, din satul Văcăreni, internată la finalul lunii trecute într-un spital din oraşul Galaţi şi diagnosticată cu virusul West Nile a fost externată, a declarat, pentru Agerpres, directorul DSP Tulcea, Mihaela Nicolau.

Femeia a fost internată pe 21 iulie, iar confirmarea diagnosticului a fost primită de DSP Tulcea pe data de 30 iulie.

"Pacienta a fost externată. Ea a făcut o formă de boală uşoară", a precizat Mihaela Nicolau.

Ea a mai spus că, anul acesta, medicii tulceni au mai înregistrat o suspiciune de infectare cu virusul West Nile care a fost infirmată ulterior.

"La fiecare suspiciune anunţată se efectuează anchetă epidemiologică în teren, cu implicarea medicilor de familie. Se recoltează probe biologice de la pacienţi, iar acestea se transmit spre analiză la Bucureşti", a menţionat directoarea DSP.

Printre măsurile luate de instituţie pentru prevenirea infecţiei cu virusul West Nile se numără promovarea măsurilor de protecţie împotriva ţânţarilor şi solicitarea adresată autorităţilor de a interveni în regim de urgenţă pentru combaterea populaţiei de ţânţari din zonele cu lacuri şi bălţi, pentru asanarea subsolurilor inundate şi dezinsecţia parcurilor şi zonelor verzi.

"Circa 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, dar specialiştii recomandă prezentarea la cel mai apropiat cabinet medical în caz de febră, dureri intense de cap, dureri musculare, vărsături, erupţii cutanate. Nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru infecţia cu virusul West Nile", a mai precizat Mihaela Nicolau.

Potrivit DSP, anul trecut, în judeţ, medicii de familie au înregistrat şapte suspiciuni de infecţii cu West Nile, dintre care un singur caz a fost confirmat. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro