Data publicării:

Federaţia Română de Curling a organizat primul turneu internaţional de la noi din ţară

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
curling
curling

Federaţia Română de Curling a lansat vineri, oficial, acest sport olimpic în România, printr-un turneu internaţional care se desfăşoară în perioada 9-11 septembrie la Patinoarul Olimpic din Braşov.

curling

Turneul internaţional la care participă Croaţia, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Danemarca şi România este primul de acest gen organizat vreodată în România. Sistemul de joc va cuprinde patru runde de calificare şi o rundă de finale, departajarea fiind făcută după criteriul de victorii/enduri/pietre. Echipele prin care este reprezentată România sunt formate la masculin din Allen Coliban, Bogdan Colceriu, Bogdan Taut, Ştefan Bodea şi Adrian Panaintescu, iar iar la feminin din Crina Novac, Daiana Colceru, Diana Butucea şi Ruxandra Dică.

„Dorim să încurajăm oamenii să încerce acest sport. În România, curlingul a început în urmă cu un an când s-au format echipele şi dorim să punem România pe harta curlingului mondial. Este un turneu de susţinere a acestui sport, iar cei care doresc să participe la sesiunea de antrenament pentru public, în care doritorii vor beneficia de asistenţă oferită de către instructori calificaţi ai World Curling Federation, şi echipament oferit în mod gratuit de Federaţia Română de Curling, o pot face sâmbătă, între orele 14,00 şi 20,00, la Patinoarul Olimpic din Braşov“, a precizat, pentru Agerpres, Oana Calnegru, din partea Federaţiei Române de Curling.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel