Federația pentru Protecția Animalelor: maidanezii au fost ținuți pe străzi de către primari, care au ”îngropat” 40 de milioane de euro în canișe
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
caine
caine

O.N.G.-urile care se opun eutanasierii câinilor maidanezi au dat publicității un comunicat prin care acuză autoritățile că nu doresc rezolvarea problemei, ci doar să cheltuie banii publici și să-și facă imagine.  Societatea Civila susține că autoritățile au ingropat cca 40 milioane de euro (bani publici),din care mai mult de 10 milioane numai in Bucuresti, in “solutia” falimentara, cruda si stupida a omorarii fara sfarsit a cainilor.

ONG-urile arată, astfel, că politicienii și autoritățile locale au interesul de a ramane cainii pe strazi pentru inca 50 de ani. Acestia propun eutanasierea sau incarcerarea,  stiind ca aceste metode vor perpetua problema si, in felul acesta, se vor putea rula bugete generoase, pe termen nelimitat. Legea propusa de societatea civila este blocata la Comisia de Administratie Publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor.

De peste 7 ani Legea nr. 60/2004 (de ratificare a Conventiei Europene privind protectia animalelor de companie) este incalcata. Autoritatile centrale si locale refuza sa inregistreze cainii cu detinator (masura indispensabila pentru combaterea abandonului) si sa impiedice reproducerea neplanificata a cainilor (impunand un impozit pe cainele nesterilizat) .

Asa zisul “model american” al eutanasierii dupa 14 zile coincide perfect cu vechiul model “romanesc” implementat in 2001 si esuat lamentabil dupa 8 ani, sute mii de animale ucise si zeci de milioane de euro cheltuite, sustin ong-urile.

Citeşte şi:

Oprescu promite să nu eutanasieze câinii, Vier Pfoten îi castrează gratis. Află cum poți solicita sterilizarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel