FC Barcelona, denunţată pentru corupţie în Spania. Marca: Procuratura a făcut mutarea explozivă. Cei din conducerea clubului sunt responsabili
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Juan Salamanca, de la Pexels
Fotografie creată de Juan Salamanca, de la Pexels
Ziarul spaniol Marca anunţă că FC Barcelona a fost denunţată, ca entitate juridică, pentru corupţie în formă continuată. 

“Procuratura a făcut mutarea explozivă: a decis să o denunțe pe Barcelona, ca entitate juridică, pentru corupție în formă continuată în sport. Procurorii indică în mod clar că de aceste infracțiuni se fac responsabili cei din conducerea clubului. Procurorii se bazează pe prevederile adăugate în reforma legii penale, din 2010”, notează Marca.

Federaţia Spaniolă a trimis la UEFA toate datele 

Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) a transmis către UEFA "toate informaţiile pe care le are în acest moment" în legătură cu presupusele plăţi efectuate de clubul FC Barcelona către Jose Maria Enriquez Negreira, un fost responsabil al arbitrajului, a anunţat joi secretarul general al RFEF, Andreu Camps, citat de AFP.

"UEFA a cerut informaţii de la RFEF, RFEF a răspuns şi a transmis toate informaţiile pe care le are în acest moment", a explicat Andreu Camps într-o conferinţă de presă la sediul federaţiei spaniole, la Las Rozas, la nord de Madrid.

Oficialul a adăugat că RFEF "s-a oferit să întreprindă orice altă acţiune pe care UEFA ar putea să i-o ceară". Andreu Camps a amintit că departamentul de integritate al RFEF, o celulă care nu depinde de oficialii federaţiei, a primit informaţiile solicitate de la FC Barcelona, Comisia tehnică a arbitrilor (CTA) şi RFEF şi efectuează un studiu aprofundat în legătură cu ceea ce presa spaniolă a numit "afacerea Negreira".

Însoţit în această conferinţă de presă de Luis Medina Cantalejo, preşedintele CTA, Andreu Camps a asigurat că RFEF a transmis toate informaţiile solicitate de procurorul din Barcelona care investighează neregulile legate de plata taxelor de către o companie deţinută de un fost arbitru, ce ar fi primit plăţi de la FC Barcelona, potrivit dezvăluirilor din presa spaniolă, scrie Agerpres.

FC Barcelona este lider în La Liga 

FC Barcelona a învins la limită pe teren propriu, cu 1-0, formaţia FC Valencia, într-un meci din etapa a 24-a a campionatului de fotbal al Spaniei, disputat duminică seara, consolidându-şi poziţia de lider al clasamentului.

Catalanii s-au impus în partida de pe Camp Nou prin golul reuşit în debutul primei reprize de brazilianul Raphinha (15).

Barca a beneficiat şi de o lovitură de la 11 m, în minutul 54, pe care Ferran Torres nu a reuşit o transforme împotriva formaţiei l-a care s-a lansat în fotbal, trimiţând balonul în bară.

Gazdele au evoluat în zece jucători din minutul 59, după eliminarea lui Ronald Araujo, care a văzut cartonaşul roşu direct, după un fault ca ultim apărător.

În urma acestui succes, FC Barcelona s-a distanţat la nouă puncte de rivala Real Madrid, care a remizat în deplasare cu Betis Sevilla (0-0).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel