Fază tare cu DIICOT și Dide. „Le-a transmis și facturile de proveniență și a scris și un autodenunț. A vrut să le arate cum se achiziționează”
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Protestatarul Cristian Dide a fost reținut pentru 24 de ore, după ce, conform unor surse judiciare, a cumpărat canabis din afara ţării, dar şi din România şi a trimis două colete cu droguri la DIICOT.

Activistul civic Marian Rădună a explicat cum s-a autodenunțat Cristian Mihai Dide încă de la începutul anului 2021.

„La începutul lui 2021, Cristian-Mihai Dide a achiziționat din Europa și din România anumite produse, pe care le-a trimis către DIICOT Central și Iași. Înțeleg că le-a transmis și facturile de proveniență și a scris și un autodenunț. A vrut să le arate cum se achiziționează și cum se pot livra. Astăzi a fost dat jos din tren, l-au dus acasă pentru Percheziții și dus la Iași pentru audieri. DIICOT nu s-a autosesizat și nu au descoperit ceva wow. A fost trasa de mânecă de Dide prin acțiunea sa și prin autodenunțul de la începutul anului”, a explicat activistul civic Marian Rădună.

Protestatarul Cristian Dide a fost reținut pentru 24 de ore, anunță DIICOT.

Cristian Dide a fost reținut de anchetatori în Gara de Nord, chiar în trenul cu care urma să plece la Iași. 

 

Știrea inițială:

Luni dimineaţă, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au efectuat nouă percheziţii domiciliare în judeţele Ilfov şi Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor magazine şi la locuinţele unor persoane suspectate de de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc (canabis şi produse cu conţinut THC), reatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României cantităţi de canabis pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT - Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că persoana respectivă este protestatarul Cristian Dide.

De altfel, Dide s-a exprimat public în mai multe rânduri pentru legalizarea consumului de canabis în România.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi vor fi conduse, în vedere audierii, trei persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel