Farfuriile și ceștile vor fi din nou perfect albe: metoda originală de curățare
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Farfuriile și ceștile vor fi din nou perfect albe, metoda originală de curățare. Sursa - pixabay.com
Farfuriile și ceștile vor fi din nou perfect albe, metoda originală de curățare. Sursa - pixabay.com
Nu aruncă farfuriile sau ceștile preferate, dacă  nu mai sunt la fel de albe. Există o modalitate de a le salva.

Este necesar doar să pregătești câteva produse ieftine și accesibile, pentru a reda, în câteva minute, curățenia și strălucirea veselei preferate. Trebuie să iei un tub de lipici lichid pentru hârtie și o jumătate de pachet de bicarbonat de sodiu. Aceste ingrediente trebuie amestecate cu 5 litri de apă curată. Oala se pune pe foc. 

O metodă mai eficientă decât lămâia și bicarbonatul pentru eliminarea calcarului de pe robinet

De îndată ce lichidul începe să fiarbă, trebuie să pui în el vasele îngălbenite. Fierbe vasele circa 10 minute. După aceea, poți opri focul și muta toate vasele în chiuvetă, pentru a îndepărta murdăria folosind metoda clasică de spălare.

În același timp, este important să acționezi cu atenție cu vasele fierbinți. După ce le-ai spălat, este suficient doar să ștergeți toate vasele. Vei vedea că sunt din nou albe și curate.

 

Desfundă scurgerea fără ajutorul instalatorului: ai nevoie de un produs pe care îl folosești, zilnic, în bucătărie 

Dacă scurgerea din bucătărie se înfundă, poți încerca să rezolvi problema, fără a cere ajutorul unui instalator. 

Pentru asta, îți sugerăm să încerci aceasta soluție simplă pentru desfundarea scurgerii. În acest sens, ai nevoie de un produs obișnuit, pe care îl folosești, zilnic, în bucătărie.

Scurgerea se înfundă din cauza acumulării resturilor alimentare, care ar trebui aruncate în coșul de gunoi, dar și a reziduurilor de ulei sau săpun. Acestea formează dopuri, care vor înfunda conductele din bucătărie sau din baie.

Puteți apela la un instalator dacă situația o impune, sau puteți încerca oricând acest truc, cu care veți rezolvată problema fără a cheltui banii.

Trucuri geniale pentru a parfuma casa, cu ajutorul caloriferelor fierbinți

Înainte de a încerca soluția de desfundare pe care ți-o sugerăm să o încerci, înarmează-te, mai întâi, cu o ventuză pentru că în unele cazuri, va trebui să elimini apa blocată în chiuvetă. Pe de altă parte, vei folosi detergent lichid pentru vase, pentru a scăpa de dopul, care a înfundat țevile.

Pentru a folosi detergentul lichid pentru vase, se recomandă să-l dizolvați cu apă fierbinte. Toarnă în chiuveta înfundată detergentul pentru vase, apoi o oală mare cu apă fierbinte. Vei vedea că detergentul pentru vase și apa fierbinte vor curăță, treptat, țevile înfundate. Prin urmare, orice lucru care blochează țevile ar fi trebuit să se dizolve. Reține că acest truc este unul dintre cele mai simple moduri de a desfunda o scurgere.

Îndepărtați rapid calcarul. O puteți face în doar 5 minute cu un produs din baie

Există și remedii naturiste, cu care poți desfunda chiuveta. Înainte de a apela la substanțe chimice, poți să exploatezi proprietățile de degresare ale anumitor ingrediente, care vor acționa ca agenți naturali de curățare a scurgeri.

Desfundă chiuveta cu bicarbonat de sodiu, oțet și puțină sare. Oțetul este considerat un produs  excelent pentru curățat, în timp ce sarea grunjoasă și bicarbonatul de sodiu au o putere abrazivă care poate fi suficientă,  pentru a dizolva acumularea de reziduuri din țevi.

Toarnă o jumătate de pahar de oțet alb în scurgere și lăsă-l să stea aproximativ o jumătate de oră. Apoi toarnă un litru de apă clocotită. Mai târziu, pune în scurgere un amestec de bicarbonat de sodiu și sare, iar la final, apă apă clocotită. Aceste produse ar trebui să deblocheze scurgerile în câteva momente.

Scapă de mirosul de mucegai din prosoape în mod natural. Urmează aceste sfaturi și bucură-te de rezultate

Desfundă chiuveta cu bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Apa oxigenată sau peroxidul de hidrogen este, ca și  înălbitorul,  un  produs excelent pentru eliminarea bacteriilor. Combinația din peroxid și bicarbonat de sodiu este una dintre cele mai bune modalități de a desfunda chiuveta

Amestecă o jumătate de pahar de peroxid de hidrogen cu aceeași cantitate de bicarbonat de sodiu și toarnă amestecul în chiuvetă. Se lasă să stea aproximativ o jumătate de oră, apoi se toarnă o oala cu apă clocotită. Soluția de a desfunda o scurgere este uneori la îndemână și trebuie doar să o încerci.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel