Fără grăsime și fără zahăr: rețeta pentru un panettone de casă, care nu îngrașă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Fără grăsime și fără zahăr, rețeta pentru un panettone de casă, care nu îngrașă. Sursa - pixabay.com
Fără grăsime și fără zahăr, rețeta pentru un panettone de casă, care nu îngrașă. Sursa - pixabay.com
Ai nevoie de 40 de minute de muncă pentru a pune pe masă un panettone ușor și dietetic, care va îmbogăți micul dejun, prânzul și cina în perioada sărbătorilor de iarnă.  

Să faci un panettone acasă este o modalitate excelentă de a  menține caloriile sub control. Poți evita conservanții și aditivii și vei pregăti un panettone care nu îngrașă.

Consumul de dulciuri care conțin zaharuri rafinate ar putea crea numeroase probleme. Zahărul și grăsimile pot provoca inflamații și pot pune organismul în dificultate. Sărbătorile nu sunt momentul potrivit pentru sacrificii, prin urmare, ar trebui să găsești o cale de mijloc. Pregătirea deserturilor cu ingrediente autentice și cu puține calorii ar putea fi varianta corectă.

Prăjitură moale cu portocale: desertul parfumat de sărbători care va cuceri pe toată lumea

Făina de grâu integral, fulgii de ovăz și iaurtul grecesc ar trebui să facă deja parte din dieta zilnică. Făina integrală oferă fibre, proteine, vitamine și acizi grași, fulgii de ovăz reduc colesterolul. Mai mult, iaurtul grecesc este o sursă importantă de calciu și fosfor. Folosind aceste ingrediente poți obține un desert excelent. Cu aceasta este rețeta cu care nu vei da greș. 

Ingrediente:

100 de grame de albușuri,

210 de grame de iaurt grecesc,

o jumătate de flacon de esență de migdale,

35 de grame de stevia,

coajă de portocală bio,

50 grame de fructe confiate,

170 de grame de făină de grâu integral,

20 de grame de migdale tocate mărunt,

100 de grame de fulgi de ovăz.

Prepararea

Într-un bol, bate albușurile cu iaurtul grecesc, stevia, coaja de portocală și esența de migdale. Apoi, adaugă 170 de grame de făină de grâu integral și 100 de grame de fulgi de ovăz. Amestecă bine. Completează cu 50 de grame de fructe confiate.

Pune amestecul într-o tava pentru panettone, adaugă 20 de grame de migdale tocate mărunt și dă tava în cuptor.

Cozonacul panettone se coace 40 de minute la 180°C, în cuptorul preîncălzit. Se lasă să se răcească complet înainte de-l pune pe masă.

Plăcintă cu mere. Este atât de delicioasă și cremoasă, încât o vei face mereu. O felie are 180 de calorii

Pe lângă faptul că ai evitat grăsimile și zahărul, iată, ai renunțat și la drojdie, obținând o prăjitură asemănătoare cu panettone, care are un gust excelent și foarte puține calorii.

Ingrediente precum stevia și fructele confiate pot oferi diferite proprietăți alimentare. Îndulcitorul natural, stevia, ne permite să renunțăm la zaharurile rafinate pe care organismul nostru nu le suportă. Are proprietăți diuretice, hipoglicemiante și hipotensive.

Fructele confiate sunt bogate în fibre și au concentrații moderate de glucoză. Indicele glicemic-insulină al acestei combinații este foarte scăzut. Poți prepara și biscuiți ușori cu fructe confiate, stevie și coajă de portocală confiată.

Dulceață de mandarine: rețeta unui deliciu cu miros îmbătător, fără a irosi cojile

Pe de altă parte, ciocolata poate fi preparată acasă și adăugată la panettone. Se topesc 100 de grame de unt de cacao într-un castron, se adaugă 4 grame de stevia și 20 de grame de pudra de cacao. Se amestecă cu un tel și se adaugă jumătate de păstaie de vanilie. Ciocolata este gata. O pți folosi ca desert separat sau pentru a unge panettone. Fără exces de calorii, dieta va fi ținută sub control. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel