FĂRĂ DOVADĂ DE VACCINARE! Mare victorie a unor studenți din Suceava asupra părinților și bunicilor!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie creată de Vlada Karpovich, de la Pexels
Fotografie creată de Vlada Karpovich, de la Pexels
Instanța de fond a anulat hotărârea senatului Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava care obligă studenții să prezinte dovada de vaccinare pentru cazarea în cămine.

Pe Facebook, știrea ne este prezentată drept o mare victorie a studenților asupra Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. De fapt, studenții au câștigat o victorie... asupra părinților și, mai ales, a bunicilor pe care pot să-i bage mai ușor la terapie intensivă, eventual în pământ. 

Cel mai probabil, conducerea Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, așa zis înfrântă de studenți, este vaccinată și nu va păți nimic. Studenții aceștia se luptă prin instanțe că să nu simtă o mică ciupitură pe braț. Merg la război ca să nu-i înțepe un ac de doi milimetri. Cel mai probabil, și familiile studenților sunt în aceeași credință și nu sunt vaccinați.

”Abia pentru ei mă tem, pentru părinții și bunicii acestor studenți, nu pentru conducerea Universității, pe care, la iarnă, îi vor căuta prin secțiile de la ATI”, a zis jurnalistul Val Vâlcu.

Prin sentința nr. 540/08.09.2021 a Tribunalului Suceava s-a dispus anularea art. 2 lit.a și b din Hotărârea nr. 29/2021 a Senatului Universității Ștefan cel Mare din Suceava prin care studenții care doreau să se cazeze în căminele Universității erau obligați să prezinte dovada vaccinului Covid (măcar prima doza de vaccin) sau test PCR negativ.

Amintim că Suceava a fost cel mai mare focar de Covid-19 din România.

Situația infectărilor în România

Până joi, 9 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.113.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.062.366 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.226 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până joi, 34.871 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 08.09.2021 (10:00) – 09.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 79 de decese (42 bărbați și 37 femei), dintre care 40 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Ialomița, Maramureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea, Vâlcea și Municipiul București.

Dintre cele 79 decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 la categoria de vârstă 40-49 ani, 13 la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 la categoria de vârstă 70-79 ani și 22 la categoria de vârstă peste 80 ani.

72 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel