Fanii lui Newcastle, gest lăudabil în memoria lui Christian Atsu, care a murit în urma cutremurului din Turcia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Facebook Christian Atsu
Facebook Christian Atsu
Fotbalistul Christian Atsu a fost găsit mort, sub dărămături, la 12 zile după cutremurele care au avut loc în Turcia și Siria.  

Una dintre echipele la care evoluase Atsu a fost Newcastle United. După ce fanii au avut un moment de reculegere înainte de partida cu Liverpool, 0-2, de sâmbătă, iată că aceștia vor să îi cinstească memoria în continuare.

Concret, suporterii au început să strângă donații pentru a-i îndeplini una dintre dorințe jucătorului african.

Potrivit Daily Mail, Atsu a început să construiască o școală în țara sa natală, Ghana, pe care însă nu a apucat să o vadă finalizată. Acum, suporterii lui Newcastle United vor să strângă suma necesară pentru a termina construcția și au început procesul de donații online.

Atsu putea să plece din Turcia înainte de cutremur 

Fatih Ilek, manager la Hatayspor, a declarat la un post de radio turc că fotbalistul Christian Atsu, care a rămas sub dărâmături după cutremurele devastatoare de la începutul săptămânii trecute, avea bilet pentru a pleca din Turcia cu câteva ore înainte de seism, dar s-a răzgândit după ce a marcat golul victoriei într-un meci din prima ligă.

"Acesta a fost destinul lui. Avea bilet de plecare, dar pentru că a jucat bine şi a marcat, s-a răzgândit în privinţa plecării. 

A fost surprins de un cutremur în cea mai fericită zi a sa. Avea avion la ora 23.00. Urma să plece la Istanbul, iar apoi în Franţa. S-a răzgândit, este literalmente o tragedie", a povestit Ilek, citat de sport.ro.

Potrivit presei din Turcia, fostul jucător de la echipele engleze Chelsea şi Newcastle, în vârstă de 31 de ani, se afla sub dărâmăturile Ronesans Residence, un ansamblu de 12 etaje care s-a prăbuşit în urma cutremurelor ce au lovit Turcia pe 6 februarie.

Ambasada Ghanei în Turcia şi Federaţia ghaneză de fotbal au asigurat iniţial că atacantul a fost găsit în viaţă, dar ulterior s-a dovedit că această informaţie este falsă.

Constructorul ansamblului de lux transformat în ruină, unde se presupune că sunt îngropate 800 de persoane, a fost arestat când încerca să părăsească Turcia. Atsu juca din septembrie la echipa Hatayspor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel