Falcă, primar Arad: Demisia lui Blaga, o chestiune de onoare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Primarul orașului Arad, Gheorghe Falcă, a susținut, luni seara, la B1 Tv, că demisia lui Vasile Blaga de la conducerea PDL, ca urmare a rezultatelor slabe de la legislative, este o chestiune de onoare.

Gheorghe Falcă a amintit de situația de după alegerile locale din acest an, atunci când Vasile Blaga a cerut demisia Biroului Permanent Național, din cauza rezultatelor obținute de democrat-liberali la acel scrutin. Primaru Aradului consideră că președintele PDL trebuie să procedeze acum, la fel cum tot el îi cerea BPN-ului în vară să o facă.

"Cred că la fel cum domnul Blaga cerea ca BPN-ul să-și depună mandatul după locale, cred că lucrul acesta se va întâmpla și în acest moment. A fost un punct de atins, 24% la parlamentare, nu s-a atins acest lucru. Este o chestie de onoare, nu de dușmănie", a declarat Gheorghe Falcă.

După rezultatele foarte slabe obținute la alegerile legislative din acest an, prim-vicepreședintele PDL Cezar Preda, a fost primul din fruntea partidului care și-a dat demisia, motivând că decizia lui a fost luată în funcție de dorința electoratului buzoian.

"Personal, mă număr printre politicienii care consideră că, la finalul unei bătălii electorale, nu ai voie să te ascunzi după faptul că românii au votat mai mult sigle decât oameni, tot aşa cum nu cred că trebuie să ne ascundem după faptul, la fel de adevărat, că sistemul electoral actual este, de multe ori, o loterie cinică. Rezultatul de la Buzău, modul în care au ales buzoienii pe 9 decembrie, mă determină să-mi dau demisia de onoare", se arată într-un comunicat trimis de Cezar Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel