Facturi mari la gaze. Mircea Coșea: Pentru noi lucrurile nu se vor schimba. S-a întâmplat un lucru care ar trebui să ne atragă atenția
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Profesorul de economie Mircea Coșea susține că România nu va extrage niciodată gazele din Marea Neagră.

Profesorul de economie Mircea Coșea susține că România nu va extrage niciodată gazele din Marea Neagră deoarece "Rusia va fi principalul producător de gaz, singurul de fapt, pentru Europa pe mult timp" odată ce marele proiect de gaze Nord Stream 2 s-a încheiat.

„Pentru noi, lucrurile nu se vor schimba. Vom merge înainte cu facturi foarte mari și ne vor da posibilitatea să ne plângem pe la anumite uși unde nu ne va asculta nimeni. Vreau însă să ridic o problemă. Vreau să vă spun că nu vom extrage niciodată (n.r. gazele din Marea Neagră). Pentru că s-a întâmplat un lucru în ultima săptămână care ar trebui să ne atragă atenția. S-a terminat marele proiect de gaze Nord Stream 2. Asta înseamnă uniunea economică și energetică între Rusia și Germania.

Asta înseamnă că Rusia va fi principalul producător de gaz, singurul de fapt, pentru Europa pe mult timp. Această conductă a fost refuzată de Trump (n.r. fostul președinte american, Donald Trump) pentru că era în avantajul Rusiei, dar domnul Biden a aprobat-o. Aprobarea acestei conducte de către America înseamnă încetarea oricărei tentații de extragere a gazului românesc, care ar face o concurență, nu extraordinar de mare, dar ar face o concurență acestui concern energetic Rusia-Germania. Deci îi punem cruce. El nu va fi exploatat. Ne vor duce cu vorba. Ne va spune că mâine, că poimâine, că răspoimâine. Va începe ceva, dar lucrurile s-au terminat.”, a declarat profesorul de economie, Mircea Coșea în cadrul emisiunii "100%" de la Realitatea PLUS. 

Facturi la curent și gaze, UMFLATE din pix

Sunt sute de români care au plătit în realitate și de trei ori mai mult la facturile pentru curent electric și gaze naturale, a avertizat ANPC la sfârșitul lunii august. Într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, Sorin Susanu, comisar regional ANPC Timiș, a povestit ce au descoperit comisarii în urma unor controale. Un distribuitor de energie electrică și gaze naturale ar fi umflat facturile consumatorilor. ANPC a sesizat Parchetul în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel