Factură electronică cu număr de înregistrare UNIC, în România. Când va fi gata
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ministerul Finanţelor Publice a anunţat data la care românii ar putea beneficia de factura electronică cu număr de înregistrare unic. Anunţul a fost făcut cu ocazia Zilei Naţionale a Comerţului Online.

O măsură anunţată public şi de premier şi de ministrul Finanţelor este celebra factură electronică cu număr de înregistrare unic, sistem adoptat deja în state precum Italia, dar şi în America Latină, state cu evaziune pe TVA la un nivel foarte ridicat. Aceste state au reuşit ca prin adoptarea acestor soluţii relativ simple, într-un termen de 6 luni - un an de zile, să scoată la lumină miliarde şi miliarde de euro, resurse adiţionale la bugetul de stat.

Este un proiect important, discuţiile sunt destul de avansate cu diverşi posibili furnizori de soluţii şi cred că în 2021 avem şanse să demarăm şi acest proiect cu orizont de finalizare 2021, final de an, 2022, în prima parte a anului", a apreciat secretarul de stat în MFP Sebastian Burduja, în cadrul dezbaterii organizate de Asociaţia Română a Magazinelor Online. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel