Data publicării:
Facțiune KGB-istă nemulțumită de Putin? Hartmann: Am informații despre o revoltă în presa naționalistă după înfrângerile din Ucraina
Analistul H.D. Hartmann a vorbit despre o grupare ultranaționalistă care se află în spatele lui Vladimir Putin.
În cadrul emisiunii Geostrategica, H.D. Hartmann a fost întrebat dacă crede că președintele rus e supus și unei presiuni din partea unei mișcări ultranaționaliste și radicale care urmărește războiul total iar multe din deciziile iraționale luate de Kremlin sunt și la presiunea acestei grupări radicale.
Media occidentală a vorbit despre foști KGB-iști, structură din rândul căruia și Vladimir Putin face parte, care reprezintă o facțiune radicală ce influențează deciziile politice ale Rusiei.
H.D. Hartmann nu exclude acest scenariu și amintește că în Rusia media ultranaționalistă e extrem de influentă iar înfrângerile rușinoase din nord-estul Ucrainei au strâns numeroase critici împotriva Kremlinului.
„Nu știe foarte multă lume ce se întâmplă la Kremlin. Kremlinul a fost mereu opac ca putere. Una spune Peskov, alta se întâmplă. Sunt convins însă că după eșecul înfrângerii contraofensivei ucrainene, din toate datele pe care le am, a existat o revoltă naționalistă în special în media ultranaționalistă care e foarte puternică.
Acolo naționaliștii sunt foarte puternici pe media electronică. A fost o revoltă la adresa Administrației Putin când și-au dat seama că în 3-4 zile au pierdut regiunea Harkov. Presiunea naționalistă asupra lui Putin este enormă. Există această grupare naționalistă reprezentată pe parte ideologică de Dughin iar moartea fiicei lui i-a întărâtat”, a arătat Hartmann.
Putin a decretat mobilizarea, deși la începutul invaziei a dat asigurări că nu va fi cazul
Deși la începutul invaziei din 24 februarie 2022 Vladimir Putin a dat asigurări că nu se va apel la mobilizare, situația de pe front și înfrângerile militare majore din ultimele săptămâni, mai ales din nord-est, unde rușii au pierdut Harkovul, a forțat Kremlinul să ia o asemenea măsură nepopulară.
Obiectivul anunțat este așa-zisa „eliberare” a Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce Putin a numit „sub jugul” Ucrainei.
Imediat după anunțul lui Putin, în care a lansat o nouă amenințare împotriva Occidentului cu un război nuclear, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat că 300.000 de rezervişti vor fi mobilizaţi în Rusia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News