Facebook vine cu o nouă schimbare. Informațiile despre tine pe care nu le vei mai putea face publice
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Facebook vine cu o nouă schimbare. Informațiile despre tine pe care nu le vei mai putea face publice / Foto: Pixabay, de Firmbee
Facebook vine cu o nouă schimbare. Informațiile despre tine pe care nu le vei mai putea face publice / Foto: Pixabay, de Firmbee
Află în articol care sunt informațiile despre tine pe care nu le vei mai putea face publice pe Facebook.

Facebook vine cu o nouă schimbare. Din profilurile utilizatorilor de Facebook vor dispărea în curând mai multe categorii de informaţii, anunţă Meta. În profilurile utilizatorilor Facebook nu vor mai mai putea fi introduse detalii despre adrese, orientări religioase şi opinii politice. Dispare, de asemenea, câmpul "Interesat de" care era folosit pentru a exprima orientarea sexuală.

Modificarea anunţată de Meta îşi va face efectul începând cu 1 decembrie, scrie Ziarul de Iași.

Comunicatul companiei nu oferă explicaţii privind eliminarea acestora informaţii din paginile de profil, însă, modificarea pare să aibă legătură cu schimbarea politicilor platformei în ceea ce priveşte intimitatea şi targetarea cu reclame.

În urma scandalurilor din ultimii ani, Meta s-a văzut nevoită să se preocupe de protejarea intimităţii utilizatorilor, care poate fi sprijinită şi prin reducerea cantităţii de informaţii personale.

Pe de altă parte, tot din cauza unor controverse, Facebook a încetat să mai folosească aceste categorii de informaţii în vederea targetării cu reclame, astfel că informaţiile eliminate acum din paginile de profil nu mai erau oricum de folos companiei.

WhatsApp, noi modificări. Cât timp vei avea să ștergi mesajele trimise

Trei funcții noi sunt adăugate aplicației WhatsApp. Utilizatorii WhatsApp vor putea părăsi grupurile fără ca toată lumea să știe acest lucru, odată cu noile funcții de confidențialitate, scrie Sky News.

Modificările vor permite, de asemenea, oamenilor să controleze cine poate vedea când sunt online și să prevină capturile de ecran cu ștergerea automată a mesajelor "Vizualizați o dată". Modificările sunt descrise de Mark Zuckerberg, directorul executiv al companiei-mamă a WhatsApp, Meta, ca fiind modalități de a menține mesajele utilizatorilor la fel de "sigure precum conversațiile față în față". Acestea sunt lansate alături de o campanie de publicitate globală care începe în Marea Britanie și India.

Când oamenii de pe WhatsApp părăsesc chat-urile de grup în prezent, întregul chat primește o notificare că au aceștia au plecat din grup, ceea ce poate atrage atenția nedorită. Compania spune că acum doar administratorii vor primi o notificare. Noile schimbări șe vor permite utilizatorilor și să controleze cine poate vedea că sunt online, dar și să prevină capturile de ecran pentru mesajele cu ștergere automată care pot fi vizualizate o singură dată înainte de a dispărea ("View once").

Unii utilizatori au văzut mutarea ca o altă caracteristică pe care WhatsApp a copiat-o de pe Snapchat, după introducerea statusurilor în 2017. Totodată, WhatsApp a implementat o modificare în ceea ce priveşte funcţia de ştergere a mesajelor trimise din greşeală. Astfel, timpul avut la dispoziţie de utilizatori după apăsarea butonului de trimitere a fost mărit. Dacă până acum un mesaj trimis putea fi şters în cel mult o oră, opt minute şi 16 secunde, iar după trecerea acestui interval de timp opţiunea de ştergere a mesajului dispărea, acum, cu noua modificare, perioada de graţie creşte la două zile şi 12 ore sau 60 de ore în total. Noua perioadă de graţie din WhatsApp se aplică atât mesajelor private, cât şi celor trimise pe grupurile de discuţii.

În postarea sa în care anunță noile actualizări WhatsApp, Zuckerberg a scris: "Vom continua să construim noi modalități de a vă proteja mesajele și de a le păstra la fel de private și sigure ca și conversațiile față în față". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel