Facebook, Instagram și TikTok, în vizorul autorităților din Marea Britanie: "Să se pregătească"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Facebook, Instagram și TikTok au intrat în vizorul autorităților din Marea Britanie.

Platformele de social media precum Facebook, Instagram și TikTok vor trebui să își "îmblânzească" algoritmii pentru a filtra sau a retrograda materialele dăunătoare pentru a contribui la protejarea copiilor, conform unor măsuri britanice propuse și publicate miercuri, potrivit Reuters.

Planul elaborat de autoritatea de reglementare Ofcom este unul dintre cele peste 40 de măsuri pe care companiile de tehnologie vor trebui să le implementeze în conformitate cu Legea britanică privind siguranța online, care a devenit lege în octombrie.

De asemenea, platformele trebuie să dispună de verificări solide privind vârsta pentru a împiedica copiii să vadă conținut dăunător legat de sinucidere, automutilare și pornografie, a declarat autoritatea de reglementare.

"Vor trebui să îmblânzească algoritmii agresivi"

Melanie Dawes, directorul executiv al Ofcom, a declarat că experiențele online ale copiilor au fost afectate de conținutul dăunător pe care aceștia nu l-au putut evita sau controla.

"În conformitate cu noile legi privind siguranța online, Codurile pe care le propunem plasează în mod ferm responsabilitatea de a oferi siguranța copiilor în rândul firmelor de tehnologie", a spus ea.

"Acestea vor trebui să îmblânzească algoritmii agresivi care împing conținutul dăunător către copii în fluxurile lor personalizate și să introducă verificări de vârstă pentru ca aceștia să aibă parte de o experiență adecvată vârstei lor."

Companiile de social media folosesc algoritmi complecși pentru a prioritiza conținutul și a menține utilizatorii implicați. Cu toate acestea, faptul că aceștia amplifică conținuturi similare poate duce la influențarea copiilor cu cantități tot mai mari de materiale dăunătoare.

"Să se pregătească"

Secretarul pentru tehnologie, Michelle Donelan, a declarat că introducerea unor verificări de vârstă asemănătoare cu cele pe care tinerii le experimentează în lumea reală și abordarea algoritmilor ar duce la o schimbare fundamentală în modul în care copiii din Marea Britanie experimentează lumea online.

"Pentru platforme, mesajul meu este să se angajeze cu noi și să se pregătească", a spus ea. "Nu așteptați aplicarea legii și amenzi mari - faceți un pas înainte pentru a vă îndeplini responsabilitățile și acționați acum."

Ofcom a declarat că se așteaptă să publice Codurile de practică finale privind siguranța copiilor în termen de un an, după o perioadă de consultare care se încheie în 17 iulie. Odată ce va fi aprobat de Parlament, autoritatea de reglementare a declarat că va începe aplicarea legii, care va fi susținută de măsuri, inclusiv amenzi pentru nerespectarea normelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel