F1 - Max Verstappen, victorie la Hockenheim: ”Mulţi piloţi au avut de suferit azi”
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. F1 - Max Verstappen, victorie la Hockenheim. foto: @Hockenheimring - FB
Foto cu caracter ilustrativ. F1 - Max Verstappen, victorie la Hockenheim. foto: @Hockenheimring - FB
Formula 1 - Max Verstappen, pilotul Red Bull, a dezvăluit câteva dintre 'secretele' cu ajutorul cărora a câștigat la Hockenheim.

Max Verstappen, pilotul olandez de la Red Bull, care a obţinut victoria în Marele Premiu al Germaniei la Formula 1, cursă disputată duminică în condiţii de ploaie pe circuitul din Hockenheim, s-a declarat mulţumit de "bunele alegeri făcute de echipa sa.

"Toate cursele au ceva diferit, dar aceasta a fost una foarte bună întrucât condiţiile au fost dificile. Trebuia să rămânem concentraţi, nu ne puteam permite erori. Acum, după cursă, pot să spun că acel tete-a-queue a fost pentru a amuza publicul, dar pe moment nu a fost deloc plăcut, cu o aderenţă foarte slabă. Comunicarea cu echipa mea a fost crucială. Eu cred că am făcut alegerile potrivite şi tocmai asta a fost cheia succesului", a afirmat Verstappen.

"Mulţi piloţi au avut de suferit azi din cauza circuitului umed. Dar eu m-am antrenat mult pentru asemenea condiţii, de când eram tânăr. A fost multă muncă cu tatăl meu. Întotdeauna mi-a dat cele mai bune sfaturi. Şi nu doar pentru a conduce pe ploaie. Experienţa contează. Atât în viaţă, cât şi în Formula 1. Când ai peste 90 de curse, ai suficientă experienţă pentru a lua cele mai bune decizii", a conchis Verstappen.

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Germaniei, a 11-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, fiind urmat pe podium de germanul Sebastian Vettel (Ferrari) şi rusul Daniil Kviat (Toro Rosso), pe circuitul de la Hockenheim.

Verstappen a parcurs cei 292,736 km în 1 h 44:31.275, fiind mai rapid cu 7.333 decât Vettel şi cu 8.305 decât Kviat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel