F1: Alexander Albon va concura pentru Red Bull în sezonul 2020
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Pilotul thailandez Alexander Albon va continua să fie partenerul olandezului Max Verstappen la Red Bull în sezonul 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1, a anunţat marţi echipa austriacă, citată de Reuters.

În vârstă de 23 ani, Albon şi-a făcut debutul în "Marele Circ" în acest sezon, sub culorile Toro Rosso, grupare patronată tot de Red Bull, fiind promovat la prima echipă a companiei producătoare de băuturi energizante în urma prestaţiilor dezamăgitoare ale pilotului francez Pierre Gasly, începând cu Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat în luna august.

"Alex a performat foarte bine de la debutul său alături de echipă, în Belgia, iar rezultatele sale - şapte clasări în top 6 -, vorbesc de la sine", a declarat team principal-ul Christian Horner într-un comunicat.

Alexander Albon ocupă locul al şaselea, cu 84 de puncte în clasamentul piloţilor, cu două etape înainte de finalul actualului sezon din Formula 1, în timp ce colegul său Max Verstappen se află pe poziţia a patra, cu 235 puncte. Lider, cu 381 puncte, este britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), care şi-a asigurat deja titlul mondial, al şaselea din cariera sa.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel