Extrădare Ghiță. Tudorel Toader, declarația momentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Tudorel Toader
Tudorel Toader
Tudorel Toader a făcut noi declarații, luni, 27 august, de la sediul Ministerului Justiției, vorbind și despre extrădarea lui Sebastian Ghiță.

„Spuneam că fiecare va fi evaluat, că vine vremea. Prin urmare, a fost decizia mea și atât”, a zis ministrul Justiției cu referire la decizia luată privind evaluarea procurorului general Augustin Lazăr. Acesta a anunţat că va face evaluarea activităţii procurorului general în maximum 30 de zile, precizând că a luat această decizie întrucât a observat că de-a lungul timpului Ministerul Public „s-a îndepărtat treptat-treptat de la rolul constituţional pe care îl are”.

Întrebare despre Ghiță

„Eu am fost plecat săptămâna trecută, am fost în Finlanda și în Estonia. Dar mai știți un lucru: că Ministerul Justiției primește de la instanța de judecată documentele necesare cererii de extrădare, că Ministerul Justiției le transmite către țara de unde urmează a fi extrădat, dar instanța din judecată din Serbia, în cazul nostru, nu s-a pronunțat, nu judecă după cererea noastră, ci judecă după piesele dosarului, dosar care are o parte de urmărire penală și o parte a instanței de judecată.

Prin urmare, Ministerul îndeplinește procedura de solicitare, de cerere a extrădării, dar fondul - după care judecătorul din străinătate stabilește da sau nu - e cel din dosarul cauzei”, a declarat Tudorel Toader.

Vezi și: Sebastian Ghiță, mesaj din Serbia după decizia Curții de Apel


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel